Alaró cedeix al Consell el control urbanístic de la zona rústica

 Aprovat el pressupost d’enguany, que serà de 4,3 milions amb un increment del 6,7%

El control urbanístic dins la zona rústica del terme d’Alaró passarà a mans de l’Agència de Protecció de la Legalitat Urbanística i Territorial de Mallorca que depèn del Consell. El ple de l’Ajuntament ho ha aprovat aquest dijous, i això permetrà a l’actual equip de govern (PSOE-MÉS) centrar els seus esforços en aplicar la disciplina urbanística dins el poble.

El regidor d’àrea Guillem Balboa ( MÉS) n’ha destacat de l’acord el fet que els mitjans tècnics i de control en què compten molts ajuntaments semblants al d’Alaró no poden fer front a tot l’urbanisme il·legal que campa per fora vila. Per això, explica Balboa, la cessió de competències al Consell permetrà alleugerar l’àrea de Urbanisme, que podrà centrar els seus esforços en la vigilància i el compliment de la normativa dins el casc urbà. El procediments ja obert dins zona rural les seguirà tramitant, emperò, l’Ajuntament i els que s’obrin de nou aniran a càrrec de l’Agència del Consell.

Quant al fet que els diners de les multes que apliqui el Consell no reverteixin a les arques municipals, Guillem Balboa, diu que “sabem que hi ha intencions del Consell de canviar els estatuts de l’Agència i permetre que una part de la recaptació per les infraccions retorni a les administracions locals”. El regidor nacionalista subratlla que “cedir el control urbanístic dins zona rural al Consell és una mesura positiva perquè en què hi hagi voluntat d’evitar il·legalitats no tenim mitjans per arribar per tot”. “Es tracta de posar seny i aturar l’excés de degradació que hi ha hagut a nivell general” en matèria urbanística, hi afegeix.

Comptes municipals per a 2016

Per altra banda, el mateix plenari ha aprovat el pressupost municipal per enguany que puja a 4,3 milions d’euros, xifra que suposa un 6,7 per cent més que el de 2015. A destacar la congelació d’imposts que hi haurà, segons el pacte de govern, i el superàvit de 86.000 euros de l’exercici de l’any passat. Les inversions ordinàries compten amb una partida de 277.000 euros, que en la seva major part serviran per millorar el Poliesportiu i l’Escorxador i una millora en el parc infantil de l’escola de primària Pere Rosselló, entre d’altres. També s’incrementa en uns 40.000 euros la partida de Cultura i 5.000 per a les entitats esportives. Per a Serveis Socials se’n reserven uns 15.000 euros, per fer front a programes d’immigració.

 

Més continguts de