EDUCACIÓ

Alcúdia demana la construcció de l'escola d'hostaleria al Port

Posa un terreny d'11.700 metres quadrats a disposició del Govern

Alcúdia ha reclamat a la Conselleria d'Educació la construcció de l'escola d'hostaleria, un projecte pendent de fa anys, per al qual ja es tenen disponibles els terrenys. Així ho manifestà ahir una delegació del Consistori en una reunió amb el conseller del ram, Martí March, que hi mostrà predisposició. "Les línies estratègiques de la Conselleria també van per aquest camí", ha indicat el tinent de batle, Pere Malondra, qui tanmateix ha admès que un compromís del Govern dependria de les possibilitats de finançament del projecte.

L'Ajuntament també va reclamar la projecció d'una nova escola al Port d'Alcúdia en el pla estratègic d'infraestructures. Tant aquesta com l'escola d'hostaleria es podrien ubicar en un solar situat a la zona dels llacs, al carrer Noruega, d'11.700 metres quadrats de superfície. Els terrenys ja tenen ús educatiu en les Normes Subsidiàries. Per tant, l'únic tràmit que s'hauria de fer és la cessió al Govern. Actualment, el municipi té quatre CEIP, dos d'ubicats al poble i dos més al Port.

La intenció de l'equip de govern alcudienc és, a més, ubicar una seu de l'Escola Oficial d'Idiomes a l'edifici de l'escola d'hostaleria, que podria tenir aquest ús els horabaixes. "Hem de tenir en compte que la zona nord és una zona turística de primer ordre", ha indicat Malondra.

L'aposta per a una escola d'hostaleria és un dels compromisos clau que va argumentar la regidora trànsfuga del PSM, Carme Garcia, quan pactà amb el Partit Popular durant el mandat passat. Malgrat això, no es va fer cap passa fins al cap de tres anys de l'acord, quan s'aprovà una moció per exigir la construcció del centre al Govern, a iniciativa del PSOE, que aleshores estava a l'oposició.

Alcúdia i l'educació

L'Ajuntament d'Alcúdia destaca des de fa anys pel seu suport a l'educació, on sufraga diferents iniciatives. Una d'elles és la contractació d'un equip psicopedagògic per a cada escola. L'anterior equip de govern només pressupostà aquests efectius fins al mes de juny en els comptes de 2015. Malgrat això, el nou equip està a punt de publicar les bases per a un nou contracte.

Per altra banda, el Consistori també s'ocupa de pagar un professor de suport de català a cada centre, ja que Alcúdia és un municipi amb gran afluència de nouvinguts que no tenen el català com a llengua materna.