Part Forana 13/07/2013

Alcúdia entona el "Via Fora!" en el desè aniversari

La primera de les cinc actuacions que es podran veure aquest estiu va congregar dijous més de 300 persones

M. B.
1 min

Alcúdia.La primera de les cinc actuacions que es podran veure aquest estiu del Via Fora! d'Alcúdia va congregar dijous més de 300 persones que recorregueren les murades de la ciutat al ritme de la història del municipi. El Via Fora! és una dramatització de cinc etapes història d'Alcúdia que es representen en cinc localitzacions diferents, de manera itinerant. Enguany compleix deu anys i ja és un clàssic de l'estiu alcudienc.

Aquesta obra teatral en moviment està dirigida per Carles Pujols. Una vintena d'actors interpreten petites obres teatrals situades cadascuna en un espai del poble. La primera, ambientada en el segle XIV, narra la construcció de les murades com a protecció de l'atac de les tropes castellanes i acaba amb l'entonació de l'expressió que hi dóna títol: "Via Fora!"

Tot seguit, públic i actors comencen un recorregut que els duu fins a l'església de Sant Jaume, on s'interpreta una escena sobre la pesta negra; la porta de Sant Sebastià és l'espai per on entren els agermanats; el camí de Ronda, el lloc on s'escenifica la protecció de la febre groga; i, finalment, l'escena "Records del cafè de plaça" s'ambienta al pont de la Vila Roja i està inspirada en l'obra Cafè de plaça , de l'escriptor Alexandre Cuéllar.

Tot el recorregut teatralitzat és acompanyat de música en directe i fou seguit per una gernació.

stats