Els pares del CEIP Norai es mobilitzen contra el cable d'alta tensió d'Alcúdia

La instal·lació passarà soterrada per devora l'escola i el centre de salut

L'Associació de Pares i Mares del CEIP Norai, al Port d'Alcúdia, s'ha reunit avui matí per organitzar-se i començar a mobilitzar-se contra el pas del cablatge soterrat d'alta tensió arran del centre educatiu. S'ha acordat que s'iniciaria una recollida de firmes. "Almenys demanam informació, volem saber què es fa i com", ha dit la presidenta de l'Apima, Josefina Sintes.

Els pares i mares s'assabentaren del pas del cablatge quan els treballs de Red Eléctrica ja havien començat, tot i que encara no han arribat al centre. La línia ha d'unir l'estació de Sant Martí i la d'Alcanada, però no ho fa seguint el traçat de la carretera, sinó per dins el municipi. En un punt del carrer principal Teodor Canet, voltarà per passar per devora l'escola i el centre de salut.

"Sense perill"

Paral·lelament, la batlessa d'Alcúdia, Coloma Terrassa, s'ha reunit amb representants de l'empresa elèctrica. "Estam tranquils perquè ens han dit que no hi ha perill. La línia està aïllada i els seus efectes són equiparables al d'un electrodomèstic qualsevol", ha dit. No és el que creuen els pares, els quals temen efectes a llarg termini per a la salut dels seus fills. "No vull que hi estiguin exposats, els nostres fills no són conillets d'índies", ha lamentat una mare.

Pel que fa al fet que el traçat transcorri per dins el poble, el Consistori va al·legar perquè s'utilitzassin els vials de serveis de la via de circumval·lació, però REE ho va desestimar. En un principi, el cablatge havia d'anar per primera línia de costa.

Reunió

REE i Ajuntament han acordat convocar una reunió oberta al públic entre el 10 i el 13 de març amb l'objectiu d'informar-ne la ciutadania.

El + vist

El + comentat