El Govern es compromet a consensuar el traçat de l'alta tensió amb la comunitat educativa d'Alcúdia

REE mantindrà les obres aturades fins que es decideixi una alternativa

El traçat de la línia soterrada d'alta tensió del Port d'Alcúdia es modificarà. El Govern s'ha compromès aquest dimarts a consensuar el nou recorregut mitjançant la creació d'una comissió integrada pel Govern, el Consell de Mallorca, l'Ajuntament d'Alcúdia i els pares i mares del CEIP Norai, per devora del qual està projectada la línia. Una de les reclamacions de l'Amipa, de fet, era poder participar en la presa de decisions sobre aquesta qüestió.

El Govern també ha confirmat que la setmana passada es plantejaren tres alternatives a l'empresa encarregada del projecte, Red Eléctrica Española (REE). Tots aquests traçats esquiven els centre educatius. Això no obstant, avui s'han posat altres alternatives damunt la taula, que igualment es traslladaran a l'empresa, segons ha indicat el Govern en un comunicat.

Per la carretera?

Des de  l'inici de les protestes pel pas de la línia d'alta tensió per dins el municipi, la comunitat educativa ha reclamat que el traçat es desviï per la via de circumval·lació. Això no obstant, l'alt cost econòmic d'aquesta opció podria ser l'argument que l'acabàs descartant. L'Ajuntament d'Alcúdia s'ha oferit a ajudar a pagar el desviament de la línia.

REE ha acceptat mantenir la suspensió de les obres fins que s’hagi arribat a un acord sobre el nou traçat de la línia.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, i altres membres del Govern, com el vicepresident Biel Barceló i el conseller d'Energia, Joan Boned, han rebut avui una representació de l'Apima del CEIP Norai.

Més continguts de