SEGURETAT

La Policia Local del Nord crearà una base de dades única de bicicletes

Amb aquest sistema, el propietari d'una bicicleta podrà donar d'alta el seu vehicle a través de la policia local del seu municipi, que inclourà les dades en el registre compartit

Les policies locals dels municipis del Nord de Mallorca -Alcúdia, Pollença, Muro, Santa Margalida, Búger i sa Pobla- disposaran a partir del mes de març d'una base de dades unificada de bicicletes. Amb aquest sistema, el propietari d'una bicicleta podrà donar d'alta el seu vehicle a través de la policia local del seu municipi, que inclourà les dades en el registre compartit. D'aquesta manera, si es produeix el robatori d'una bicicleta registrada i aquesta es localitza en un altre poble del Nord, la policia podrà localitzar-ne el propietari.

La creació d'aquest registre s'inspira en la iniciativa pionera a les Illes Balears duta a terme l'any 2012 pel consistori alcudienc, que ja té base de dades pròpia. En aquest cas, per efectuar el registre del seu vehicle, els usuaris han de tenir 14 anys o més i ser residents. També hi ha la condició que la bicicleta disposi d'un número identificatiu, que pot ser el número de bastidor o el DNI gravat al quadre.

L'anunci de la creació d'aquest registre es va realitzar ahir en el marc de la reunió del Consell de Coordinació de Policies Locals del Nord de Mallorca, duta a terme a Muro, a la qual va assistir la consellera d'Administracions Públiques, Maria Núria Riera.