La nova estació de distribució d’Alcúdia desbloqueja el polígon de na Lloreta

Han estat anys d'espera, però el desenvolupament del polígon de Ca na Lloreta, al Port d'Alcúdia, serà una realitat aviat

Han estat anys d’espera, però el desenvolupament del polígon de Ca na Lloreta, al Port d’Alcúdia, serà una realitat aviat. Les obres de construcció de la nova subestació elèctrica de Sant Martí, que l’empresa Red Eléctrica posarà en marxa enguany, permetran “distribuir millor cap a la zona nord de l’illa l’electricitat que es produeix al Murterar i garantir-ne el subministrament al polígon de na Lloreta.

Ahir el director general d’Indústria i Energia del Govern, Jaime Ochogavía, acompanyà el director general de Transport de Red Eléctrica de España (REE), Carlos Collantes, i també la directora d’Afers Corporatius de la companyia, Ana Cuevas, en la visita que feren a les tasques d’Alcúdia, que costaran uns 33 milions d’euros a la companyia.

A la subestació de Sant Martí s’ha iniciat el muntatge dels aparells electromecànics que ocuparan els edificis industrials. Però aquesta no és l’única intervenció que REE pagarà amb els 33 milions. També s’ha ampliat l’estació elèctrica d’Alcanada i s’han construït dues noves línies elèctriques soterrades, una de 66 kilowatts i l’altra de 220 kw.

Les instal·lacions de la nova subestació, que es construeix ben devora el Murterar, ocupen una superfície de 20.000 metres quadrats. En aquests terrenys, a més, s’hi ubicarà una estació de distribució d’Endesa. Amb aquesta combinació “podrem atendre noves demandes de subministrament al terme municipal d’Alcúdia i alimentar les que ja existeixen, entre les quals destaca la del polígon de na Lloreta, que es podrà desenvolupar”, explicaren des de la companyia.

El + vist

El + comentat