ALGAIDA

Insisteixen per evitar que el gasoducte passi per finques privades

El batle d'Algaida, Francesc Miralles, ha enviat un segon escrit d'al·legacions al projecte del gasoducte promogut per l'empresa Endesa que unirà l'estació de Cas Tresorer, a Palma, amb Felanitx. Miralles torna a demanar que, en el seu pas pel municipi, la canonada no travessi finques privades, sinó que transcorri pel vial de servei de la carretera Ma-15. Segons argumenta, això suposaria una disminució de les despeses, perquè no s'haurien de pagar expropiacions i les tasques de construcció serien més senzilles.

Aquesta petició ja s'havia fet arribar a l'empresa promotora del projecte, però aquesta va contestar amb una negativa argumentant que el gasoducte no afectarà l'ús agrícola de les finques i que el projecte ja està consensuat amb el departament de Carreteres del Consell de Mallorca. Segons el consistori algaidí, aquesta resposta no és vàlida, ja que no mostra cap argument tècnic que avali la decisió de l'empresa. A més, tal com indicà Miralles ahir, l'alternativa del pas pel vial compleix amb la Llei de carreteres de les Illes Balears.

Tal com està plantejada, la construcció del gasoducte afectarà 985 finques rústiques, de les quals 187 són d'Algaida. La canonada que ha de transportar el gas fins a Felanitx farà prop de 60 quilòmetres i també afectarà Palma, Montuïri, Manacor, Sant Joan i Felanitx. Durant el seu recorregut, la canonada estarà enterrada a un metre de profunditat, fet pel qual, segons els promotors, el propietari podrà continuar fent ús de la terra, tot i que no hi podrà sembrar a menys de 50 centímetres de distància ni llaurar la zona amb segons quina maquinària, entre d'altres limitacions. A més de la canonada, el projecte inclou una sèrie de bombejos perquè el transport sigui més fluid.

El + vist

El + comentat