MÉS fa la seva demostració de força a la Part Forana

Biel Barceló, ha afirmat que la proposta programàtica del seu partit de cara a les eleccions autonòmiques de maig té com a "primer pilar la transparència, la participació i la corrupció zero"

MÉS ha celebrat a Algaida la presentació de les seves candidatures municipals, a la qual han assistit més de mil persones. Davant el públic, el candidat de la formació al Govern balear, Biel Barceló, ha afirmat que la proposta programàtica del seu partit de cara a les eleccions autonòmiques de maig té com a "primer pilar la transparència, la participació i la corrupció zero".

Per a això, MÉS durà a terme auditories ciutadanes dels càrrecs públics per millorar la transparència i lluitar contra la corrupció, i es crearà una oficina de vigilància de la corrupció urbanística.

A més, se suprimiran els regals i els privilegis dels polítics i es governarà pel bé comú i no pels "lobbies", es limitaran els mandats i s'augmentaran els mitjans públics en la lluita contra el frau fiscal.

Segons ha dit Barceló, el dia 24 de maig, dia de les eleccions, els ciutadans han de triar dos models: "els partits que defensen el model econòmic i social que ens ha dut en aquesta duríssima crisi o la proposta de la coalició MÉS per Mallorca".

"La nostra proposta és molt clara: volem un canvi de polítiques, no només de persones, i volem liderar aquest canvi perquè tenim l'experiència, la il·lusió i gent preparada", ha assenyalat el líder del partit ecosobiranista.

Barceló ha apostat perquè les polítiques de les Balears es decideixin a Balears i no des d'un "despatx" de Madrid, de manera especial els "temes claus" per a les illes com el transport aeri, el model comercial i el model educatiu.

"També hem de decidir aquí sobre què és el que fem amb els nostres impostos, com fa qualsevol país del món i com fan a Navarra, al País Basc o a Canàries", ha recordat.

MÉS, ha destacat Barceló, és la força progressista "més arrelada" al territori i la que més candidatures presentarà.

Barceló ha demanat als candidats de MÉS que siguin el "batle de tots i no d'uns quants, el batle de de les persones i el batle del diàleg enfront de l'esbroncada".

Finalment, el candidat a la presidència del Govern ha demanat un esforç a tots perquè donin a conèixer les propostes de MÉS entre els ciutadans.

"Falten poc més de dos mesos i tenim un somni: volem un canvi de polítiques, no només de persones, perquè amb indignar-se no n'hi ha prou, hem de fer molt més".