L'expresident Antich presenta al Senat una moció per paralitzar les prospeccions petrolíferes a la Mediterrània

La moció serà debatuda en la propera sessió plenària

El senador per les Illes Balears, Francesc Antich, ha presentat una moció, per ser debatuda en el proper ple de la Cambra Alta, mitjançant la qual demana al govern espanyol la paralització de les prospeccions petrolíferes que es duen a terme a la Mediterrània.

La iniciativa parlamentària també inclou el rebuig als permisos d'investigació i a les autoritzacions d'exploració d'hidrocarburs -concedides o en tramitació- a causa dels impactes en el medi marí i pel perill que suposen per a les activitats turístiques i pesqueres.

En un altre punt, la moció que serà defensada per Antich insta el govern d'Espanya a la modificació de la Llei d'hidrocarburs amb l'objectiu de limitar-ne els aspectes més desregulats. La moció pren especial atenció a les qüestions mediambientals i a prohibir les tasques de prospecció marina a les zones protegides, als territoris turístics i als recursos pesquers de la Mediterrània.

A l'exposició de motius de la moció, el senador destaca que tant el Govern com el Parlament de les Illes Balears –per unanimitat de tots els grups polítics- han manifestat la necessitat d'aturar les prospeccions.

El + vist

El + comentat