ARA DIUEN QUE...

Camps va tenir molts més actes públics a Menorca que a les Pitiüses

Convindria revisar aquests procediments i analitzar realment quins són els desplaçaments que han de pagar els ciutadans de Balears als seus consellers

  • Serà molt difícil que la justícia pugui aclarir si realment hi ha il·lícit penal amb els desplaçaments de l'exconsellera Joana Maria Camps durant el seu mandat, però el que és evident és que del total dels seus viatges que pagaren els ciutadans, bona part varen ser a Menorca, i molts d'ells coincidents amb el final de la setmana. Una consellera d'Educació ho és de totes les Illes i, per tant, quan assumeix el càrrec ha de saber que no sempre podrà anar a passar el cap de setmana a la seva illa originària, per molt que s'hi programin actes públics. Perquè se suposa que també l'educació i la cultura de les Pitiüses mereix la seva presència, i aquesta va ser molt, però molt menor. També és cert que no és el primer cas en què un conseller d'una illa aprofita els actes públics, que sempre n'hi ha, per passar les despeses de viatges al Govern argumentant que la seva presència hi era imprescindible. Ara que la transparència està de moda, convindria revisar aquests procediments.
  • A les xarxes socials hi ha més d'una crítica aquest diumenge sobre l'anunci del Consell de Mallorca, en concret del departament de Carreteres, de dedicar més d'un milió d'euros a una rotonda. En concret, el departament que dirigeix Garrido gastarà 1.140.000 euros en la intersecció de Felanitx-Manacor amb la de Portocristo. Amb els temps que corren i les limitacions pressupostàries que tenen les institucions per atendre les necessitats dels ciutadans i per desenvolupar programes de reconversió econòmica, aquestes quantitats són pròpies d'una altra època.

  • Un altre tema denunciat mitjançant les xarxes han estat les pintades aparegudes al pont romà de Pollença, acte que ha estat qualificat d'acte vandàlic pel desperfecte que suposa a un element del patrimoni històric i arquitectònic de Balears.
  • El 10 de desembre entra en vigor l'obligatorietat per als ajuntaments de tot l'Estat de posar els programes de transparència. Les administracions locals estan obligades a publicar a internet tot allò que fan, des dels contractes menors fins a les retribucions dels regidors, els pressupostos detallats i tots els expedients que es tramiten. De moment, són més aviat pocs els que s'estan preparant per complir la normativa.

El + vist

El + comentat