ARA DIUEN QUE...

Cort fa costat al "teatre" de la Fundació Jaume III

L'acumulació de mesures cautelars sobre els mateixos imputats per corrupció dificulta que es facin efectives

— L'Ajuntament de Palma presentarà aquest dimecres al teatre municipal Mar i Terra l'obra 'Estufera'. Es tracta d'una representació organitzada per la companyia Uep Teatre i impulsada per la Fundació Jaume III, contrària a la unitat de la llengua. L'obra, que s'anuncia com "una comèdia d'embuis [sic]" i "interpretada íntegrament en mallorquí, representativa d’un teatre anomenat de vegades i de manera pejorativa regional o costumista i que entronca amb sa millor tradició d'en Xesc Forteza i en Pere Capellà", es presentarà a càrrec de la coordinadora general de Cultura de l'Ajuntament de Palma, María José Massot, la directora de la companyia Uep Teatre, Marién Martínez, i Antoni Planas, de la Fundació Jaume III.

— L'acumulació de mesures cautelars sobre els mateixos imputats en diferents casos de corrupció, com per exemple succeeix amb alguns membres de l'antiga cúpula d'Unió Mallorquina, està dificultant que es facin efectives les fiances imposades, perquè els béns ja es troben embargats amb anterioritat. De manera especial és preocupant que això pugui acabar afectant un dels primers objectius de les investigacions judicials en els casos per corrupció, com és la recuperació dels doblers públics que s'haurien malversat.

— Una de les explicacions a la poca motivació entre l'electorat del PP que mostren les enquestes és, segons expliquen alguns votants conservadors, la preocupació que existiria pel tarannà que mostraria José Ramón Bauzá si obtingués els suports necessaris per a un segon mandat. Consideren que l'actitud poc flexible mostrada pel president del PP balear encara es veuria reforçada en aquesta situació, i que aquest ha estat precisament un dels problemes que pateix ara el partit. Per això n'hi ha que encara es pensen donar-li el seu suport.