ARA DIUEN QUE...

ARA DIUEN QUE...

Director general d'IB3: triat per tres cinquenes parts i amb un mandat de sis anys

Salom s'absenta del ple del Consell per anar a la Mesa del Parlament

Els partits que donen suport al pacte d'esquerres (PSOE, MÉS i Podem) consensuaren ahir modificar la llei d'IB3 perquè el director general de l'ens es pugui triar per tres cinquenes parts dels diputats del Parlament, en lloc dels dos terços prevists actualment. D'aquesta manera, bastarien els vots de les tres formacions esmentades i els dels tres representants d'El Pi. A més, varen acordar que el mandat del màxim responsable del canal serà de sis anys, que l'elecció d'aquest no surti d'entre els membres del consell de direcció (que es votaria a part) i que en un dels articles es parli de "llengua i cultura pròpia" en comptes de "llengua catalana". Allò que encara no té quòrum és el nom del pròxim director. 

 

L'expresidenta del Consell i actual consellera a l'oposició, Maria Salom, s'ha absentat una bona estona del ple de la institució. Això ha donat peu a comentaris de membres d'altres formacions, ja que la 'popular' cobra per assistència. El cert és que Salom també és membre de la Mesa del Parlament, que també s'ha reunit avui, i això justificava que abandonàs la sessió plenària. 

 

L'exdirector de l'IEB, Antoni Vera, assegura que ell també va trobar tiquets que cridaven l'atenció quan va accedir al càrrec, després que els progressistes haguessin gestionat l'ens durant quatre anys. També diu que no va voler fer-ne un ús polític.

 

El director general d'Innovació i Comunitat Educativa, Jaume Ribas, s'ha d'enfrontar des del nou càrrec a les crítiques de FAPA, l'organització que durant anys ha presidit, per tot allò relacionat amb els ajuts de menjador i de llibres de text. L'entitat s'ha queixat recentment de la manca de concreció per part de la Conselleria pel que fa a la proposta d'augment d'aquests ajuts. Demanen que es quantifiquin les millores.