ARA DIUEN QUE...

Huertas convida per carta oficial "tota la gent de Podem" a visitar el Parlament

El batle de Sineu, Pep Oliver 'Pavarotti', pateix una agressió dins l'Ajuntament, però no denunciarà res

— La presidenta del Parlament, Xelo Huertas, ha remès una carta a "tota la gent de Podem" per convidar-la a fer les visites guiades que es realitzen a la Cambra autonòmica per conèixer l'edifici i el funcionament de l'activitat parlamentària. Amb capçalera oficial del Parlament i signant la carta amb el seu càrrec, Huertas saluda en castellà els simpatitzants de Podem amb un "companys i companyes" i posa a la seva disposició els serveis de la Cambra perquè es dirigeixin al telèfon de la Secretaria del Parlament, "on sereu atesos i s'establirà el dia de la visita". La carta ha estat difosa per Podem a través de les seves xarxes socials. Després de ser advertida que la carta duia capçalera oficial i la signava amb el seu càrrec, Huertas ha comentat que en la invitació "s'ha colat el logo del Parlament" i que aquesta s'havia enviat "des del meu correu particular i a títol personal".

—El batle de Sineu, Pep Oliver 'Pavarotti', ha patit aquest dimarts una agressió dins l'Ajuntament. Un ciutadà ha entrat dins la casa consistorial, l'ha envestit i l'ha ferit en un dit, provocant-li una fissura. El durà embenat 15 dies, si fa cas del metge. Tot plegat hauria quedat en un ensurt que segurament no es denunciarà, segons ha informat el primer edil d'El Pi.

— L'acadèmia de tennis de Rafel Nadal no utilitza el català per comunicar-se a través de la xarxa. La pàgina web de la Rafa Nadal Academy es pot consultar en anglès i castellà i, de moment, tots els tuits i publicacions al mur de Facebook s'han escrit en castellà. El projecte gaudeix d'una declaració d'interès autonòmic i d'una Llei de mesures urbanístiques aprovada pel Govern balear per permetre'n la construcció.

— El batle de Manacor, Miquel Oliver (MÉS-Esquerra), i el de Banyalbufar, Mateu Ferrà (El Pi), han participat aquest dimarts en la taula rodona 'Municipis i educació', que ha tingut lloc a Prada de Conflent en el marc de la XLVII edició de la Universitat Catalana d'Estiu, juntament amb altres batles d'arreu dels Països Catalans. Oliver no és l'únic càrrec manacorí que participarà en la Universitat Catalana d'Estiu; el regidor d'Urbanisme i segon tinent de batle, Joan Llodrà, intervindrà en el debat 'Reptes municipalistes per la nova República', programat per dijous 20 d'agost.

— El tinent de batle de Palma, Antoni Noguera (MÉS), que aquests dies és de vacances, ha sentenciat a través de les xarxes socials que la taxa turística "s'aplicarà sí o sí" i que "si qualque turista no vol pagar de 0,60 a 2 euros per dia, per favor, que quedi a ca seva". Noguera ha fet una encesa defensa de l'aplicació de la taxa de la qual s'haurà d'encarregar Biel Barceló en el Govern i diu estar "cansat de l'actitud victimista i catastrofista dels grans hotelers". Per això també fa un llistat de grans ciutats europees que ja l'apliquen i que per això "no han perdut ni un turista": Barcelona, Berlín, Londres, Roma, Brussel·les, Lisboa, Amsterdam, París, Milà, Venècia i Florència.