ARA DIUEN QUE...

Inma de Benito té l'agenda més frenètica

Lluís Maicas sona com a representant del Govern a l'Institut Ramon Llull i el tripartit de Cort fitxa l'exgerent de [M]

—La presidenta de la Federació Hotelera, Inma de Benito, manté una frenètica agenda en aquest inici de legislatura per deixar clar el posicionament del sector davant els nous representants polítics. Només durant aquest mes, De Benito s'ha reunit, per aquest ordre, amb el batle de Palma, José Hila; el vicepresident del Govern, Biel Barceló; la presidenta del Parlament, Xelo Huertas; el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat; la presidenta d'Emaya, Neus Truyol, i els consellers del Govern de Salut i Treball, Patricia Gómez i Iago Negueruela. El llistat no té en compte els distints representants dels grups polítics amb els quals s'ha vist aquests dies. Aquest dijous es reunirà amb dos consellers més.

 —El nom de Lluis Maicas, l'exdiputat socialista, sona per ocupar el càrrec de representant del Govern a l'Institut Ramon Llull. Maicas era el portaveu de Cultura dels socialistes al Parlament i és una persona molt pròxima a l'actual presidenta del Govern, Francina Armengol.

—El coordinador d'Esquerra Unida, Manel Carmona, ha comparegut aquest dimecres amb la secretaria de convergència d'IU, Lara Hernández, per reforçar l'aposta per una candidatura unitària de l'esquerra de cara a les generals, que inclouria independents, moviments socials i MÉS i Podem. La formació que lidera Alberto Jarabo, però, ha deixat entreveure immediatament que ells no participaran d'aquesta operació.

—El govern tripartit de Cort ha nomenat un dels seus càrrecs que li quedaven per cobrir en el nou organigrama municipal. Es tracta de la direcció general de Funció Pública, dins l'àrea de la tinent de batle Aurora Jhardi (Som), que ocuparà Verónica Arteta. Es tracta d'una funcionària de l'administració que ara es trobava destinada a l'Ajuntament de Marratxí i que, entre d'altres càrrecs, també va ocupar la gerència de la Ràdio i Televisió de Mallorca (RTVM) durant el Pacte. A l'organigrama de Cort ja només queda un càrrec per ocupar, la direcció general de Comunicació, que, de moment, es mantindrà vacant.

—La portaveu parlamentària de Podem, Laura Camargo, ha defensat aquest dimecres el nomenament de Fernando Toll-Messía com a síndic de Comptes a proposta del seu partit. S'ha criticat que no compliria els requisits exigits i ella ha considerat les crítiques com a “corporativistes”. El PP, que va votar a favor de l'elecció de Toll-Messías, un exmilitant seu, demana ara un informe per determinar si compleix o no la titulació i altres exigències per poder ser síndic.

—El gust del PP per les consultes populars ha arribat també a Pollença. El regidor David Alonso ha sol·licitat durant el ple d'aquest dimecres que els ciutadans puguin decidir si a la sala de sessions hi ha d'haver un Sant Crist penjat o no. El nou equip de govern progressista va retirar el crucifix que presidia la sala. El seu lloc l'ocupa el quadre del rei Felip VI, mentre que l'espai que ocupava el monarca és ara per a la pintura  'Cala Sant Vicenç', de Llorenç Cerdà.

—L'Ajuntament de Marratxí va fer dimarts la seva primera transmissió d'un ple en directe a través de YouTube. Les sessions es poden consultar també posteriorment, ja que es pugen al canal de l'Ajuntament. Aquesta novetat en transparència al Consistori se suma a altres iniciatives, com la creació del portal Marratxí Obert.