ARA DIUEN QUE...

L'esquerra del Consell del Mallorca es reunirà, a la fi

Maria Salom també es mou i intenta promoure un acord "anti-Podem" a la institució insular

– Gairebé dues setmanes després de les eleccions, els candidats de les forces d'esquerra al Consell de Mallorca es reuniran per primera vegada per explorar un pacte que propiciï el canvi polític a la institució insular. Francesc Miralles (PSIB), Miquel Ensenyat (MÉS) i Jesús Jurado (Podem) mantindran una primera trobada conjunta aquest divendres, encara que ja ho varen fer informalment i per separat aquesta setmana. Jurado es va encarregar de compartir un 'selfie' per donar compte de la seva trobada amb Ensenyat. Amb més discreció ha mantingut els seus primers contactes Miralles. Per telèfon i en persona amb el candidat de MÉS dies enrere i amb Jurado avui mateix. El socialista s'havia reunit per primera vegada dimarts amb el grup de consellers socialistes electes que dirigirà.

– La tardança en els moviments de l'esquerra per començar a negociar un acord al Consell de Mallorca respecte de les altres institucions, a més del poc interès polític i informatiu en la seva futura governabilitat, demostren el baix perfil que ha acabat tenint la institució insular, abans un fort contrapoder al Govern, sota el mandat de Maria Salom. No obstant això, la presidenta en funcions i candidata del PP també ha començat a fer els seus moviments i, encara que amb la mateixa poca probabilitat d'èxit que José Ramon Bauzá, intenta promoure un pacte "anti-Podem" amb la resta de formacions.

– Precisament Podem durà a terme el proper cap de setmana les seves primeres assemblees per donar a conèixer i demanar opinió a les bases sobre els primers avanços de les negociacions pel govern de les institucions i per valorar els resultats electorals i la campanya feta. Es faran a cadascuna de les Illes, i a Mallorca el lloc escollit és Sineu. Hi aniran membres electes de Podem i càrrecs de la direcció. Ja s'avança una autocrítica sobre la campanya electoral, en la qual s'han observat detalls interns de "descoordinació" i "certes mancances comunicatives". L'objectiu es millorar això per a les generals.

 

El + vist

El + comentat