ARA DIUEN QUE...

El Much de Reig és solidari

José Ramón Bauzá es reuneix amb No vaig de vaga

 

- La Confraria Muchal Foundation, organitzadora de la sonada festa de color de rosa xiclet sineuera, ha mostrat aquest cap de setmana el seu vessant més solidari entregant les aportacions de la gent que ha comprat camisetes i marxandatge 'mucal'. En total, 9.300 euros que han estat repartits en donacions de 300 euros per a l'Associació de Familiars i Amics de Malalts d'alzhèimer, 1.500 euros per a l’Associació de Pares de Nins amb Càncer de les Balears, 1.500 euros per a la delegació de Sineu de l’Associació Espanyola Contra el Càncer i 1.500 euros per a l’organització Nins de Topsia-Children of Topsia. A més, 4.500 euros es donaran als Serveis Socials de l'Ajuntament de Sineu "a criteri de la treballadora social de la Mancomunitat del Pla, Iolanda Cirer". La Muca d'enguany, Aina Ramis, va ser l'encarregada aquest dissabte a Pollença de lliurar els sobres a les associacions.

- Els muquers, de fet, van anar dissabte fins a Pollença per celebrar un acte de "germanor i concòrdia" amb els pollencins, ja que enguany el pregó mucal el féu el personatge de Joana Menos. Per porgar qualsevol ofensa de part dels pollencins, que tenen gelós el seu únic Joan Mas, els sineuers pujaren els 365 escalons del Calvari de Pollença. A dalt, els esperava una glosa que deia: "A Sineu som bona gent / penjàrem sense fer ofensa / la bandera de Pollença / en pujar a Preferent. / Un pregó a l’ajuntament / amb el crit de Joana Menos, / amb Mistol i sense frenos / copiam les tradicions / cristians i moretons, / àguiles i cavallets / vénen a fer-nos ballets / disfressats de papallons", que fou obsequiada als pollencins. Així, la Muchal Foundation va voler deixar clar que les festes pollencines "són una gran font d'inspiració a l'hora d'incorporar nous personatges, com ara l'enigmàtica Àguila Imperial de Pol·lèntia (a partir de les àguiles del Corpus), o el simulacre de batalla de moros i cristians dalt del puig de Reig". Per això, també feren una proposta al poble, com a mostra de voluntat col·laboradora: "Si mai vos falla en Dragut, / per favor no passeu ànsia, / si esdevé la circumstància / per bon preu llogam lo Much!".

- José Ramón Bauzá no barata de companyies en la seva nova etapa com a senador pel PP. Aquesta setmana ha rebut l'associació pro TIL Prou No vaig de vaga en el despatx que té al Parlament balear. L'associació ha informat que durant la visita li van entregar un dossier de denúncies presentades davant la Conselleria d'Educació, l'Oficina dels Drets del Menor, els jutjats i la Fiscalia de Menors, a més de les 3.000 signatures recollides "per una educació de qualitat, trilingüe i apolítica".

- La revista local de Manacor 'Cent per Cent' prepara una nova etapa que arrencarà el proper 21 de setembre. De moment ha transcendit que renovarà la imatge gràfica i que farà el salt a la web, tot i que mantindrà l'edició impresa.

El + vist

El + comentat