ARA DIUEN QUE...

Yllanes i Verger, dos candidats a les generals amb llaços familiars

MÉS protesta per "l'ús partidista i electoralista" del Parlament durant la visita del líder de Ciutadans, Albert Rivera, i critica Huertas (Podem) per rebre'l

—Els candidats de Podem i MÉS per Balears a les eleccions generals hauran de deixar al marge els seus llaços familiars en la campanya fins al 20 de desembre. El flamant cap de llista de Podem per Balears al Congrés dels Diputats, Juan Pedro Yllanes, és el company de la mare de la parella d'Antoni Verger, candidat de MÉS. El magistrat s'estrenarà en la política, una faceta en la qual li podrà donar consells l'exportaveu ecosobiranista a Cort, al qual recentment s'ha aixecat de manera definitiva la imputació que pesava sobre ell pel cas Trens. Tots dos competiran perquè les seves respectives formacions obtinguin representació a Madrid per primera vegada.

—El grup de MÉS ha presentat una queixa formal a la Mesa del Parlament per "l'ús partidista i electoralista" de la Cambra que es produí, al seu entendre, divendres passat durant la visita del líder estatal de Ciutadans, Albert Rivera. En l'escrit de queixa, signat pel diputat ecosobiranista David Abril, s'adverteix que les instal·lacions del Parlament es feren servir per a un acte que "no tenia res a veure amb la tasca del grup parlamentari de Ciutadans" i es critica de manera especial la recepció que la presidenta Xelo Huertas (Podem) oferí a Rivera, "un greu precedent, d'erosió del rol neutral i institucional", i instant-la per això que es retiri de la web institucional del Parlament la nota sobre aquest fet.

—El batle de Palma, José Hila, i alguns dels regidors del seu equip de govern han visitat aquest dilluns l'edifici abandonat de Gesa, de propietat municipal. El tinent de batle Antoni Noguera ha explicat els plans amb els quals treballa el seu departament per convertir l'immoble en un centre d'innovació, mentre que també es volen habilitar altres espais per dependències administratives de l'Ajuntament i fins i tot no es descarta donar en concessió l'explotació d'algunes de les zones de l'edifici. Dins el govern tripartit de Cort hi ha debat sobre això i per això s'ha fet la visita conjunta. Durant la visita, el batle Hila ha destacat a través de Twitter les "espectaculars vistes" que hi ha a la darrera planta. 

—L'exregidor d'Inca Andreu Caballero ha assistit aquest dilluns a l'obertura del baixador de Crist Rei, que torna a donar servei als 6.000 habitants que viuen en aquesta barriada. Caballero n'és un d'ells i l'edil que ha denunciat amb més força el tancament de l'accés per part de l'anterior govern i més ha pressionat perquè es tornàs a obrir.