ARA DIUEN QUE...

Rita Barberá i Alberto Fabra, companys de taula de Bauzá al Senat

El primer ple del Parlament podria tenir lloc dijous dia 10 de setembre

El curs polític també s'ha reprès aquest 1 de setembre al Senat, on alguns dels senadors han renovat el seu acatament a la Constitució. Entre els que ho han fet hi ha José Ramón Bauzá, l'exbatlessa de València Rita Barberá i l'expresident valencià Alberto Fabra. Per cert, que les xarxes socials han bullit per la fotografia de Bauzá devora Alberto Fabra i Rita Barberá. Tots tres varen perdre els càrrecs arran de les eleccions del 24 de maig, però neguen que la cambra alta sigui un cementeri 'd'elefants'. A més de Fabra i Bauzá, el Senat també acull altres expresidents autonòmics com Francesc Antich i José Montilla.

 

També ha debutat en el Senat la primera senadora sorda d'Espanya, Pilar Lima (Podem), que ha intervingut en llengua de signes.

 

El primer ple del període nou de sessions parlamentàries podria tenir lloc dijous, 10 de setembre, en lloc de dimecres 9, tal com va anunciar la presidenta de la institució, Xelo Huertas. La Cambra havia accedit a la petició de 10 diputats menorquins per ajornar la sessió plenària –que habitualment es fa els dimarts– perquè aquesta coincideix enguany amb les festes de Gràcia de Maó. Demà, la junta de portaveus fixarà la data definitiva.  

 

La portaveu del grup parlamentari del PSIB-PSOE, Pilar Costa, anuncià ahir que el compromís dels partits que formen part del Govern de no fer preguntes en els plens es faria efectiu des de la primera sessió. En principi, Costa afirmà que aquesta 'norma' inclou els grups que donen suport a l'Executiu. Després rectificà i aclarí que les afectades són les formacions que governen, ja que Podem sí que interpel·larà la presidenta Armengol i els seus consellers. De fet, el partit que lidera Alberto Jarabo té previst demanar explicacions sobre alguns dels nomenaments polítics que s'han fet aquest estiu.   

 

La bandera espanyola que onejava des de l'ermita de Santa Llucia de Manacor ha estat retirada. En el seu lloc ara hi ha una estelada i una senyera, que pengen d'un dels parallamps que hi ha a la teulada. Ha reivindicat l'acció Petit Comitè Manacor.

 

Els problemes de puntualitat, avaries i manca de comunicació al tren continuen en l'ordre del dia. Usuaris han denunciat aquest dimarts que el primer tren Inca-Palma no ha tingut els llums encesos fins a arribar a Lloseta. En arribar a Binissalem, s'ha aturat cinc minuts i per arribar a Marratxí ha fet el trajecte a uns cinc quilòmetres per hora.