ARCA demana a Cort que consensuï els canvis a la sala de plens

L'entitat considera que la retirada del crucifix i el desplaçament del bust del rei Felip VI requereixen tenir en compte l'opinió dels experts

ARCA demana a Cort que consensuï els canvis que l'equip de govern progressista ha introduït a la sala de plens.  El pacte que lidera l'Ajuntament va decidir retirar el crucifix i moure el bust del rei Felip VI que presidien la sala de plens i ara l'entitat conservacionista considera que aquests canvis s'han de consensuar amb els experts per tal d'evitar un "ball" de peces amb l'entrada de cada nou equip de govern.

Segons indica l'organització, "canviar una sala amb tanta història i cultura (...) mereix una intervenció dels experts en art i mobiliari de l'Ajuntament de Palma, igual que al Consell de Mallorca, a part de, lògicament, comptar amb el màxim consens possible, per no 'maltractar' ningú i per no sotmetre la Sala a un ball de mobiliari cada canvi de govern municipal".

ARCA només es refereix al crucifix i al dosser que li donava suport. Sobre el canvi d'ubicació del bust del rei, es limiten a dir que "no ens hi pronunciam perquè és una decisió que pertany a la legalitat que ha de valorar el secretari municipal o qui pertoqui".

Així, indiquen que "qualque conservador o restaurador municipal" ha d'explicar quin és el lloc més idoni per situar la peça de l'escultor Tomàs Vila, la qual "té un valor cultural en si mateixa".

El crucifix estava amb el dosser, "una petjada de la història". El dosser, un ornament, generalment de forma rectangular, que es col·loca formant sostre sobre els trons o cadires presidencials, té l'origen a principis del segle XIX, però l'actual provenia d'una intervenció de 1902 i era un símbol monàrquic. El dosser, segons els historiadors de referència d'ARCA, és una concessió que va feren les Corts de Castella l'any 1717 com a símbol de la "importància de la ciutat de Palma per a les Corts de Castella".

 

El + vist

El + comentat