ARCA demana retirar les tanques publicitàries situades enfront de l'hotel Príncep Alfons

L'edifici manté elements modernistes inspirats en el repertori historicista i una façana que recorda alguns dels primers projectes de Gaudí

L'Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA) ha sol·licitat per escrit al batle de Palma, José Hila, la retirada de les tanques publicitàries situades enfront de l'hotel Príncep Alfons perquè considera que impedeixen la visió d'aquest edifici modernista. L'hotel Príncep Alfons, obra de l'arquitecte i Fill Il·lustre de la ciutat Gaspar Bennàzar, es troba al carrer Joan Miró número 243, havent passat el palau de Marivent en direcció a Sant Agustí.

"L'impacte visual és molt negatiu i en demanam la retirada per donar valor a la ruta modernista de la qual gaudeix la nostra ciutat", ha apuntat ARCA en un comunicat. L'antic hotel Príncep Alfons és un projecte de Bennàzar que data del 1906, i encara que per ARCA l'actual edifici no es correspon amb el projecte original perquè va ser adaptat a usos comercials, manté l'excel·lència d'elements modernistes inspirats en el repertori historicista. Hi abunden els elements mudèjars, la decoració amb ceràmiques amurades i rajoles vidriades.

Segons ARCA, la façana està treballada amb pedra calcària i maó vidriat, la qual cosa recorda alguns dels primers projectes d'Antoni Gaudí.

El + vist

El + comentat