ARA DIUEN QUE...

Podem tindrà la principal autoritat de Balears de dilluns a dimecres

Armengol se'n va a la World Travel Market de Londres i queda com a principal representant de les Illes la presidenta del Parlament, Xelo Huertas

- La màxima autoritat de les Illes Balears serà de Podem, tot i que només durant tres dies, de dilluns a dimecres. La presidenta del Govern, Francina Armengol, no serà a les Illes de dia 2 a dia 4 perquè se'n va de viatge oficial a Londres per participar en la World Travel Market. Això provocarà que la segona autoritat, la presidenta del Parlament, Xelo Huertas, el principal càrrec de Podem a les Illes, assumeixi la representació de les Balears mentre Armengol sigui fora.

- L'absència d'Armengol no serà l'única que es produeixi en el ple del Parlament d'aquest dimarts. També hi faltarà el vicepresident i conseller de Turisme, Biel Barceló, que serà a la World Travel Market. Al ple de dimarts tampoc no hi assistirà el conseller de Treball, Iago Negueruela, que serà a Madrid per assistir a la Conferencia Sectorial d'Ocupació.

- El tripartit de Cort ha recuperat enguany la visita institucional als cementeris municipals amb motiu de la festa de Tots Sants, després que el govern de Mateu Isern decidís eliminar-la d'ençà del 2013. El popular prengué la decisió després de ser molt criticat per rebutjar retre homenatge al Mur de la Memòria, dedicat a les víctimes del franquisme, i només ho fes a la placeta de les Víctimes per la Llibertat. "Que cadascú honori els seus morts", arribà a dir Isern sent batle, amb la qual cosa augmentà les crítiques contra ell. El grup del PP de Marga Durán sí que ha decidit enguany visitar el Mur de la Memòria amb la resta de la corporació municipal.

- Podem, el PSIB i MÉS ja han elegit els seus candidats per a les properes eleccions estatals del 20 de desembre i el PP ho farà aquest dimecres en una votació de la junta insular del partit a Mallorca. Només faltarà El Pi. Tot i que s'ha especulat amb qui podria ser el candidat, una de les opcions que pren força és que pugui acabar sent el mateix president del partit, Jaume Font.

- El Parlament preveu comprar 15 televisors de darrera generació per canviar els que té actualment, que han quedat obsolets, i facilitar-ne també als nous grups polítics que s'han constituït a la Cambra. La proposta que té sobre la taula suposa una despesa de 4.600 euros.