Els treballadors de l'Arxiu del Regne de Mallorca convoquen una protesta el dia de la inauguració del nou edifici

L'STEI i UGT denuncien que la nova seu del carrer Ramon Llull de Palma és "un altre macroedifici sense dotació humana ni material"

Els treballadors de l'Arxiu del Regne del Mallorca han alçat la veu. Després de més de quatre anys a la seu provisional del Parc Bit, les obres de la nova seu al carrer Ramon Llull de Palma han finalitzat i el nou edifici està preparat per ser inaugurat i tornar a acollir el fons arxiver. Tot i això, el que hauria de ser motiu d'alegria s'ha convertit en la constatació que una vegada més s'ha actuat sense la planificació necessària, per la qual cosa els sindicats STEI i UGT han convocat una concentració de protesta per al proper dia 18 de desembre a les 18.30 hores, data en què està prevista la inauguració del nou edifici pel Secretari d'Estat de Cultura.

Des dels sindicats es demana "suport" per protestar per la inauguració "d'un altre macroedifici sense dotació humana ni material". En aquest sentit, troben desproporcionat que un bloc de 6.777,18 metres quadrats només sigui ocupat per 10 treballadors i el director del centre. És per això que fan un seguit de propostes per millorar-ne el funcionament.

En primer lloc, i com a demanda principal, hi situen l'augment de la plantilla. Segons s'indica en el comunicat, "som l'arxiu regional més mal dotat de tot l'Estat espanyol". La segona demanda és que es realitzi una "planificació arxivística", que determini les prioritats i faciliti tant la feina dels treballadors com les recerques dels usuaris. "Som un magatzem de documents", afirmen.

La millora dels recursos materials és una altra de les demandes que realitza el col·lectiu de treballadors, ja que destaquen que "no tenim eines òptimes per poder fer feina i arribar al ciutadà". També reclamen la "racionalització de l'horari d'atenció al públic", per tal de poder atendre de la millor manera possible una "mitjana de 223 usuaris anuals". Finalment, es demanda "l'estalvi de despeses de l'edifici".

Aquests són els motius pels quals els treballadors han convocat la concentració i demanen que s'hi acudeixi vestit de negre per donar-los suport.