En record de Bartomeu Picornell

"Gaudia d’una memòria envejable que, unida a l’agudesa de l’observació, bastia un criteri que els de l’ARA Balears sabíem que era necessari escoltar i prendre’n nota"

Per a la gran família de l’ARA, i especialment per a la de l’ARA Balears, el d’ahir fou un dia trist i difícil. Ens ha deixat el company Bartomeu Picornell, periodista de referència a les Illes i analista d’una enorme perspicàcia.

A l’ARA Balears, en Tomeu era el primer que obria els ulls a l’actualitat cada matí, el primer que llegia la premsa del dia, el primer que enllaçava les notícies amb la memòria. Periodista d’arrel, la seva formació humanística li obria un ventall amplíssim de curiositats, de la política a la cultura, les qüestions socials, la ciutat com a àmbit de participació i de compromís, i sobretot les persones, que disseccionava en cada una de les seves entrevistes, sempre extenses, com si mai no tingués informació suficient.

En Tomeu s’aixecava el primer als matins i fins a darrera hora de la nit no deixava d’observar, d’escoltar i de pensar-hi. Pensava molt el diari, pensava en el diari i, per damunt de tot, pensava en els lectors. Què necessiten saber per entendre el que ha passat? Què voldrien conèixer millor? Quines són les claus de la notícia? Com obrir el debat sobre un tema o un altre?

En Tomeu Picornell gaudia d’una memòria envejable que, unida a l’agudesa de l’observació, bastia un criteri que els de l’ARA Balears sabíem que era necessari escoltar i prendre’n nota. Si el bon periodista és el que sempre està atent, ahir a la família de l’ARA ens deixà un gran periodista. El trobarem a faltar.

El + vist

El + comentat