Societat

Bauzá guanyà 206.000 euros el 2012

Se'n dugué 79.130 euros pel càrrec de president, així com 114.955 euros per la farmàcia. A més a més, té un lloguer que li generà 19.620 euros l'any passat

El president del Govern, José Ramón Bauzá, guanyà l'any passat 206.000 euros, segons els ingressos nets de la seva feina com a responsable públic, l'activitat econòmica de la seva farmàcia, el lloguer d'un immoble i els rendiments financers recollits en la seva darrera declaració de la renda.

El PP balear ha difós avui, mitjançant el seu web, la declaració de l'Impost de la Renda de les Persones Físiques (IRPF), tant del seu líder com dels 33 diputats del grup parlamentari, en compliment del seu compromís de "transparència davant la societat".

Segons figura en el formulari que presentaà davant l'Agència Tributària, A Bauzá li sortí a pagar la declaració de 2012. Concretament, 45.756 euros.

Com a rendiment de feina es recull un guany net 79.130 euros. Mentre que la farmàcia de Marratxí, que obtengué uns ingressos bruts de 1,66 milions d'euros, li reportà un benefici net de 114.955 euros.

Així mateix, el lloguer d'un immoble li suposà un ingrés anual de 19.620 euros i per rendiments financers va guanyar 2.378 euros, segons les dades de la declaració de la renda.

En el document consta que el president va dedicar el 0,7% a l'assignació tributària de l'Església Catòlica i el mateix a fins socials.

Bauzá ja va donar a conèixer el passat mes de febrer les seves declaracions d'IRPF de 2010 i 2011, a més a més de publicar les notes registrals en què es recull el seu patrimoni immobiliari i societari.

El PP, que anuncia que "en els propers dies" divulgarà les declaracions d'IRPF de la resta d'alts càrrecs institucionals, ha subratllat avui que fou el primer partit a publicar les rendes dels seus representants; a més a més de ressaltar que la informació facilitada pel president del Govern constitueix "el major exercici de transparència que ha fet un polític a Espanya".