Bauzá compareixerà al Parlament dijous de la setmana vinent per justificar el dèficit

L’oposició denuncia el “fracàs” i “l’herència” d’un president que ha incomplit les seves promeses

El president José Ramón Bauzá compareixerà dijous de la setmana vinent davant la Diputació Permanent del Parlament per justificar l’incompliment de l’objectiu de dèficit de 2014. Així ho han decidit aquest dimecres la Mesa i la Junta de Portaveus, atenent la petició que havia fet el mateix president.

El PP, de fet, ja ha començat a avançar per on anirà aquesta justificació. La seva portaveu parlamentària, Mabel Cabrer, ha defensat que, si s’ha incomplit el sostre de dèficit, és per culpa del “defectuós” sistema de finançament. Tampoc no ha dubtat a carregar el mort als socialistes, que són els qui el varen aprovar, malgrat que Bauzá s’ha passat gairebé tot el seu mandat criticant aquest sistema sense que el govern central, del seu mateix color polític, li hagi fet cas a l’hora de modificar-lo. Cabrer ha afirmat que el “meravellós” sistema que deixaren els socialistes ha resultat ser un “desengany”, però ha defensat que ells han aconseguit controlar el dèficit, tot i que aquest ha acabat sent de l’1,71% del PIB quan el límit fixat era de l’1%.

MÉS també ha atribuït l’incompliment del dèficit al mal finançament autonòmic que rep Balears, però ha culpat el PP de no haver-lo reformat i d’haver optat, en canvi, per retallar despeses, la qual cosa ha perjudicat els ciutadans. Segons el líder de la coalició, Biel Barceló, allò que ha de fer Bauzá en comparèixer al Parlament és explicar el seu “fracàs” en política econòmica, perquè no ha aconseguit millorar el finançament de Balears i ha aplicat fortes retallades que no han servit per complir el dèficit.

El PSIB també ha carregat contra la política econòmica del president, perquè, d'una banda, deixa un “rècord” de deute públic que, segons el partit, s'acosta als 9.000 milions d’euros, sense que hagi fet inversió pública i “infringint dolor” sobre els ciutadans amb dures retallades en els serveis públics; i, de l'altra, perquè ha estat “incapaç” d’aconseguir el finançament que Balears necessitat. La de Bauzá “és una herència dolenta”, ha dit la secretària general dels socialistes, Francina Armengol, qui ha denunciat també que el president ha incomplit tots els compromisos en aquest camp.

El + vist

El + comentat