LECTURA ENLLAÇADA

Cops de cul i grans a...

Bauzá imposa José Manuel Ruiz a Calvià, però Isern s'enquista

El president del Govern i del PP balear, José Ramón Bauzá, ha aconseguit que el seu candidat a la batlia de Calvià, José Manuel Ruiz, acabi de pegar el cop de cul. Ruiz és des d'aquest dimecres el candidat popular en aquest important municipi. Empès des del Consolat, el fins ara director general d'IB3 s'ha acabat garantint quatre anys més de 'servei públic', veurem si com a batle o com a cap de l'oposició. I Bauzá s'ha garantit el control sobre una agrupació estratègica que no controlava.

Ara només li queda Palma. El batle, Mateu Isern, ja s'ha convertit en un gra al... de Bauzá. Ell i Rodríguez li han fet veure que més li valdria abandonar per no haver de ser humiliat, però el batle no amolla. I al pas que va, no bastarà amb un cop de cul.

L'alarma social que s'ha generat amb la crisi per la propagació del virus de l'ebola no recula. Malgrat que l'única infectada a l'Estat millora, l'aparició de nous casos als Estats Units pot servir per rentar la cara al govern espanyol, que es pot consolar amb el mal dels altres, però no serveix per tranquil·litzar una població que passa de la desídia a l'alarma en funció del punt cardinal on es detecten els casos.

Sí que recula el conseller de Medi Ambient, Biel Company, amb el tractament previst per combatre la plaga de la processionària del pi. Una reculada a mitges per salvar la cara davant Europa. El Govern evitarà fumigar amb el polèmic Dimilín als espais protegits inclosos en la Xarxa Natura 2000, però ho farà a la resta.

El + vist

El + comentat