BINISSALEM
Part Forana 04/09/2013

L'ampliació de la depuradora de Binissalem inclourà un centre d'avifauna

És previst que les obres d'ampliació de la depuradora s'iniciïn abans de finalitzar aquest any i que tinguin un cost de devers 4 milions d'euros

M. Bonnín
2 min
L'ampliació de la depuradora inclourà un centre d'avifauna

Binissalem.La construcció del parc d'interpretació d'aus i fauna a les llacunes de Can Figuera es torna a tenir en compte en el conveni per a l'ampliació de la planta depuradora de Binissalem, que s'aprovà dilluns en el ple ordinari. A iniciativa del PSOE, s'aprovà tornar a introduir aquesta clàusula en el conveni per a les obres de la depuradora que se signarà amb la Conselleria de Medi Ambient per cedir-li la potestat per dur-les a terme.

Les actuacions per a la reparació de l'EDAR de Binissalem han de permetre que les aigües sobrants vagin a parar al torrent d'Almadrà i, per tant, deixin d'embassar-se a les finques properes, ja que es corre el risc que es contaminin els aqüífers de la zona.

El primer conveni que s'havia signat per a aquesta intervenció incloïa la construcció d'un centre d'avifauna a les llacunes formades per les aigües depurades on les aus s'aturen per nidificar i alimentar-se en el seu trajecte migratori. Segons afirmà ahir Pepa Ramis, portaveu dels socialistes, existia la preocupació que amb el nou conveni signat ahir aquesta condició quedàs inhabilitada. Per això, finalment i per unanimitat, es decidí incloure la clàusula que s'hi refereix i que demana que es mantingui l'espai tant des del punt de vista ecològic com ambiental.

Abans de final d'enguany

És previst que les obres d'ampliació de la depuradora s'iniciïn abans de finalitzar aquest any i que tinguin un cost de devers 4 milions d'euros, per al qual hi ha una partida reservada en els pressuposts de l'Agència balear de l'aigua i la qualitat ambiental (Abaqua). La depuradora de Binissalem rep les aigües fecals del nucli i també del polígon de Binissalem i del nucli de Sencelles. Una vegada depurades, es dipositen a les llacunes de Can Figuera.

stats