CAMPANET
Part Forana 20/07/2013

El PSM recuperarà la batlia de Campanet si no hi ha imprevists

El ple ratificarà dilluns la renúncia d'Amengual com a batle

Margalida Bonnín
2 min

Campanet.Si tot continua com apunten les declaracions dels partits implicats, una candidata del PSM aconseguirà la primera vara de Campanet en un ple que es convocarà en les properes setmanes. Els nacionalistes es reuniren ahir per decidir el nom de la candidata i, al tancament d'aquesta edició, encara no se n'havia decidit el nom.

L'elecció d'un nou primer edil a Campanet es durà a terme en les properes setmanes. Aquesta s'ha d'efectuar després que ahir Joan Amengual (PSOE-IV), presentàs la seva renúncia al consistori com a batle. El mateix Amengual convocà ahir un ple per dilluns a les 20.00 en què la renúncia es farà efectiva. Després d'aquesta sessió plenària se n'haurà de convocar una altra en què s'elegirà al nou batle del municipi del Raiguer, que previsiblement governarà fins a finals de legislatura en minoria.

PP-PSOE?

Tan sols un pacte entre el PP i el PSOE podria evitar la més que probable elecció del PSM, ja que si cada partit es votàs a si mateix hi hauria un empat entre nacionalistes i populars, que tenen quatre regidors cadascun. Si aquesta situació es donàs, s'hauria de votar en una segona volta i els nacionalistes sortirien elegits, ja que foren el partit més votat a les eleccions del 2011, amb 597 vots, enfront dels 565 vots del Partit Popular.

Tot i que el PP havia proposat un pacte de govern als socialistes, Amengual el donà ahir pràcticament per descartat en afirmar que la seva l'agrupació "encara no n'ha acabat de parlar, però la gent dirà que no". Per la seva banda, Miquel Pons, portaveu dels populars, tampoc no s'hi mostrà esperançat i va lamentar que la probable negativa dels socialistes ja havia estat publicada pels mitjans de comunicació.

Governabilitat difícil

Tot fa pensar que el mandat en minoria del PSM a Campanet no serà plàcid, perquè els dos partits que possiblement quedaran a l'oposició (el PP amb quatre edils i PSOE-IV amb tres) poden arribar a pactes puntuals entre ells que facin trontollar la governabilitat del consistori. Les relacions entre els nacionalistes i els socialistes, a més, són molt tenses des que Amengual expulsà el PSM de l'equip de govern.

stats