CAMPANET
Part Forana 19/07/2013

La dimissió d'Amengual obre la incògnita del relleu

La Junta Local del PSM es reuneix avui per triar qui serà la candidata a batlessa

Mercè Pinya
2 min

Palma.La dimissió del batle de Campanet, Joan Amengual (PSOE), ha reobert la crisi política al poble, immers en la turbulència d'ençà que el primer edil expulsà els regidors del PSM de l'equip de govern el mes de novembre de 2011. Pel que fa als motius de la renúncia, Amengual, que segons l'acord de governabilitat subscrit amb els nacionalistes hauria d'haver dimitit el 13 d'abril d'aquest 2013, assegurà ahir que "som conscients que vàrem fer un pacte amb el PSM i jo en cap moment no he perdut de vista que ells són la llista més votada".

Així mateix, el primer edil sortint va afegir que després d'un temps de reflexió ha arribat a la conclusió que "ara és un moment adequat per partir, perquè ha acabat el curs polític i així el PSM, si hi té interès, podrà agafar el pols a l'Ajuntament amb totes les forces".

Successió

L'equilibri de forces en l'àmbit municipal fa pensar que serà el PSM, amb quatre regidors, el que governarà a partir d'ara per ser la llista més votada. Amb tot, des del partit nacionalista es mostren cauts i manifesten que "pot passar qualsevol cosa", perquè el PP també té quatre regidors. Per la seva banda, el PSOE, que es presentà a les eleccions juntament amb Iniciativa-Verds, disposa de tres regidors.

La Junta Local del PSM de Campanet es reuneix avui vespre per debatre l'estratègia a seguir i per consensuar una candidata -les "alcaldables" són tres dones- per al ple d'investidura que encara està per convocar i, per tant, no té data prevista. Així, després de la dimissió del cap de llista del PSM, Francesc Morell, el mes de març per motius laborals, Magdalena Solivellas, Catalina Martorell o Francisca Bisquerra podrien ser ben aviat la futura batlessa del municipi del Raiguer.

Per part seva, des del Partit Socialista, Joan Amengual afirmà ahir que el seu partit no pensa presentar cap candidat a la batlia i que, "segurament" s'hi abstindran.

Valoració

Més que la crisi política viscuda durant el seu mandat, en què els regidors del PSM foren expulsats i en què fins a cinc regidors -del PSM, PP i PSOE- han dimitit, Joan Amengual destaca la "dificultat pels temps que ens ha tocat viure", referint-se a la crisi econòmica que li ha tocat gestionar.

Així mateix, destacà la reducció de la despesa en fems, en més del 50% de la generació de rebuig i la minva de despeses en l'apartat de festes i en la partida de manteniment, en què "hi ha moltes coses que es donaven a fer i ara les fa la brigada". D'altra banda, reivindicà que "hi ha coses que no es veuen però que són necessàries: hem tractat a tothom per igual i d'això és del que estam més orgullosos".

Bastió dels nacionalistes

La portaveu del PSM de Campanet, Magdalena Solivelles, deia ahir que s'havia assabentat per la premsa de la renúncia d'Amengual i que aquesta "no significa que el PSM torni a governar".

De moment, encara no està clar si els nacionalistes tornaran a ocupar la batlia. El PSM ha governat al municipi en solitari entre el 1987 i 2007 --amb dos mandats amb majoria absoluta-, i entre el 2007 i el 2010 amb un pacte amb el PSOE i durant el període de 2011, abans que el batle sortint els expulsàs.

stats