La consellera Camps no creu que el curs s'hagi "perdut" pel decret TIL

Desautoritza així la veu de bona part de la comunitat educativa i demana xifres, per comptes de l'opinió de directors i professors d'escola

La consellera d'Educació, Cultura i Universitats, Joana Maria Camps, ha negat avui que l'actual curs s'hagi "perdut" per culpa de l'aplicació del Decret de Tractament Integrat de Llengües (TIL) i pel conflicte en el sector, tal com ha assegurat la majoria de directors i docents d'escoles de les Illes.

Per la consellera, la idea del curs perdut és només una "opinió", ja que, a parer seu, el TIL s'està aplicant en el dia a dia. "El TIL és un bon projecte que es va instaurar l'any passat i no compartim que s'hagi perdut el curs", hi ha insistit la consellera, que ha instat a donar xifres reals i no opinions sobre aquest assumpte.

Camps ha elogiat que moltes escoles i col·legis estiguin preparant projectes per al proper curs amb l'aplicació del TIL. Ha assegurat, a més, que aquesta és l'actitud "prudent i de sentit comú".

La consellera ha assenyalat també que els centres tindran fins al pròxim 15 de juny per presentar els projectes del TIL que vulguin modificar i ha precisat que l'ordre de desenvolupament del decret no trigarà molt a ser aprovada, perquè ja es troba al Consell Consultiu.

Camps s'ha referit a aquest assumpte en ser consultada per les queixes de directors i docents amb relació que l'ordre que desenvolupa diversos aspectes del TIL encara no ha estat aprovada, un fet que dificulta la seva aplicació en els centres educatius.

El + vist

El + comentat