LECTURA ENLLAÇADA

El temps és un jutge inexorable per a tots

La justícia tomba un altre pic el TIL i el Parlament no se'n surt quan vol fer el seu paper

La consellera Camps va dir una vegada en el Parlament que la història jutjaria el seu paper, i és veritat que el temps és un jutge inexorable per a tots. Però sense haver d'esperar si la Història, amb majúscula, reserva un paper per a Camps, la Justícia, també amb majúscula, l'ha tornada a deixar al seu lloc. Ara només queda per saber si el TIL, i el temps decidirà si són els jutges o les urnes les que emeten la sentència final, quedarà com un parèntesi en la Història de Balears.

Els polítics no solen assumir bé que la justícia pugui obstaculitzar la seva gestió, i encara es posen més nerviosos si allò que fa és començar a investigar-la. Per això els polítics no se'n solen sortir quan des del Parlament volen fer el paper de la justícia. De moment no hi haurà comissió d'investigació sobre Son Espases, almanco com la volia MÉS. El PSIB no ha acceptat que el PP l'aprofiti per posar en marxa el ventilador, encara que els populars l'acabaran fent pel seu compte. De Sa Nostra, però, no en volen parlar. Tanmateix, el temps i la justícia acabaran posant les coses al seu lloc, siguin del partit que siguin.

A Palma, el batle Mateu Isern creu que és de justícia, en aquest cas amb minúscula, que al PP li deixin repetir com a candidat a Cort. Aquí hi ha poc temps per a la sentència i el jutge es diu José María Rodríguez, poc benèvol amb aquells que no van d'ell. També a Palma hi ha altres coses que han d'esperar tres dècades perquè es faci justícia. És el cas del projecte de l'arquitecte Elies Torres per restaurar la murada de Palma, que aviat es podrà acabar. A altres bandes, n'hi ha que consideren que sempre s'ha estat injust amb ells, com és el cas del municipi de Campos. Allà volen que no se'ls torni a oblidar i que el gasoducte que el Govern ha projectat fins a Manacor passant per Felanitx els tingui en compte perquè el gas natural també arribi a Campos. El temps ho dirà.


El + vist

El + comentat