Un grup de famílies reivindica un carril bici per a les escoles de Son Gotleu

Aquest dimecres dematí s'han ajuntat per mostrar els perills a què s'exposen els nins que van en bicicleta per aquest barri

Un grup de famílies ha recorregut avui en bicicleta el trajecte entre la plaça Miquel Dolç de Son Gotleu i el CEIP Es Pont per posar de manifest el perill que suposa per als infants poder anar a escola amb aquest mitjà de transport. "Als nins d'entre 5 i 10 anys els cotxes ni els veuen", assegura Climent Alfaro.

Els barris de Son Gotleu i del Rafal Vell i Nou de Palma tenen fins a set centres educatius, per la qual cosa aquest grup de famílies demana a l'Ajuntament que tingui en compte la seva petició. "És una zona amb moltes escoles i instituts i no hi ha una infraestructura adequada per poder anar en bicicleta", explica Alfaro, qui assegura que aquest mitjà de transport "és molt utilitzat en el barri obrer, on molta gent està aturada i no té capacitat per mantenir o comprar un cotxe".

Asseguren que una reordenació del trànsit i l'arribada del carril bici a aquesta zona de la ciutat permetria també descongestionar de vehicles motoritzats un barri, el de Son Gotleu, "amb una altíssima densitat de població". "Els darrers 20 anys no s'ha invertit en infraestructures a Son Gotleu; Mateu Isern va dir que ho faria però tanmateix ha demostrat que no és prioritari per a l'equip de govern", afegeix aquest ciutadà.

Aquestes famílies asseguren que no s'aturaran fins que no se'ls escolti i per això demanaran col·laboració a altres col·lectius pro ciclistes com ara Massa Crítica per poder fer alguna acció conjunta.

El + vist

El + comentat