Castro autoritza la venda del palauet però exigeix als ducs de Palma que aportin més doblers al jutjat

El jutge aixeca l'embargament sobre la meitat de l'immoble amb la condició que abonin al jutjat 2,3 milions d'euros de l'import de l'operació (de 6,9 milions), una quantitat major que la de 1,6 milions plantejada pel matrimoni

El jutge José Castro ha autoritzat la venda del palauet dels ducs de Palma a Pedralbes, Barcelona. En una interlocutòria feta pública aquest dijous, Castro ha donat llum verda a la venda de la casa de la infanta Cristina i Iñaki Urdangarin i ha aixecat l'embargament que s'havia fixat sobre la meitat de l'import d'aquest immoble amb la condició que els ducs de Palma ingressin en el jutjat 2.372.602 euros dels 6,9 milions d'euros que percebran per aquesta operació per destinar-los a les fiances de responsabilitat civil que tenen imposades.

El jutge instructor ha acceptat com a "raonable" el preu de 6,9 milions de la venda. Apunta que és inferior al que hauria tingut fa uns anys -i al de compra- però acceptable donada la situació de crisi econòmica encara no superada. Castro diu que es tracta d'un preu raonable en les actuals circumstàncies i que, d'entrada, no s'hi ha de tenir cap recel. És a dir, no tem que en realitat es cobri més per la venda i es formalitzi un preu més baix.

Ara bé, Castro no coincideix al 100% amb el pla proposat pels ducs de Palma sobre la destinació que han de donar al producte de la venda del palauet. Els ducs plantejaven un pla de pagaments que, finalment, deixava per al jutjat únicament 1,6 milions d'euros, en prioritzar d'altres. El pagament més important que han d'afrontar els ducs de Palma és el de la hipoteca de 4,4 milions que té el xalet d'Elisenda Pinós. Si bé Castro coincideix en la prioritat d'aquesta hipoteca, no ho fa en dos pagaments més: la cancel·lació d'un producte financer amb Caixabanc per import de 437.215 euros i el pagament, d'Iñaki Urdangarin, de 253.705 euros a l'Administració Tributària.

Segons el jutge, aquests dos pagaments no tenen prioritat sobre l'obligació de les fiances que han de constituir els ducs davant el jutjat, sinó que s'han de situar al darrere. Així, Castro aixeca l'embargament existent sobre l'habitatge perquè l'operació de venda pugui materialitzar-se, però amb la condició que els ducs assumeixin formalment la condició de consignar al jutjat 2,3 milions d'euros que es destinaran a les fiances de responsabilitat civil imposades a Iñaki Urdangarin (de 13,6 milions d'euros) i a la infanta Cristina (de 2,7 milions).

En aquest sentit, s'ha de  recordar que en la proposta que feren els ducs de Palma asseguraven que just podien entregar 1,6 milions del total de la venda al jutjat. Castro ha apujat la xifra a 2.372.602 euros.

Més continguts de