Balears 25/07/2013

L'exsoci d'Urdangarin demana al jutge que citi el rei, la reina i Corinna

Diego Torres lliura al jutge un intercanvi de correus entre Sofia de Grècia i Urdangarin en què aquest l'informava de la fundació de Nóos

Enric Borràs Abelló
2 min
La reina sofia, en la seva arribada a l'hospital USP San José de Madrid aquest dilluns / REUTERS

PalmaL'advocat de Diego Torres fa una passa més enllà i demana al jutge José Castro que citi com a testimonis el rei i la reina d'Espanya, l'amiga del monarca, Corinna Sayn-Wittgenstein, i desenes de receptors dels correus electrònics que ha lliurat al jutge perquè testifiquin que són veraços. A més, Torres ha lliurat al jutge un correu de la pròpia reina Sofia.

"Estimat Iñaki, moltes gràcies per la informació de la teva nova empresa", deia la reina d'Espanya, Sofia de Grècia, en un correu electrònic a Iñaki Urdangarin el 3 de març de 2003, segons una còpia que ha lliurat l'exsoci del duc Diego Torres al jutge del cas Nóos i a la qual ha tingut accés l'ARA Balears. La monarca contestava un correu del seu gendre a desenes de persones en què els havia informat, dotze dies abans, del "naixement oficial de Nóos", una "nova empresa" que unia els equips de feina del duc i Torres."Oi que no es peraves aquesta resposta! Però com veus sóc molt complidora", afegia el correu de la reina, que també demanava com s'ho havien passat a Baqueira i si la seva filla, Cristina de Borbó, es trobava millor.

L'exsoci d'Urdangarin ha lliurat aquest correu per demostrar fins a quin punt eren públics a la familia reial els projectes dels dos exsocis. De fet, l'advocat de Torres demana que testifiquin tots els receptors del correu informatiu sobre Nóos, comptant-hi, amics, col·laboradors i parents d'Urdangarin, a més del secretari de les infantes, Carlos García Reveinga, i del rei i la reina d'Espanya, que consten entre els receptors del correu. També demana que declari l'amiga del rei, Corinna Sayn-Wittgenstein, i diversos testimonis més.

Tots plegats haurien de testificar per dir si els correus que ha anat lliurant Torres són veraços o no, però "alguns" també haurien d'explicar què sabien de l'Instituto Nóos i les operacions que feia. L'advocat de Torres, Manuel González Peeters, reconeix que "com a mínim dues persones relacionades als folis indicats" -els receptors del correu informatiu- "estan exemptes del deure legal de declarar" i "per això no se'ls podrà interrogar" sobre una sèrie de correus que ja consten al sumari on es dóna a entendre que el rei d'Espanya coneixia activitats de la trama Nóos i que fins i tot hi va intercedir a favor.

Peeters també afegeix dóna a entendre d'una manera poc clara que demana una declaració com a testimoni de la infanta Cristina. A més, el defensor de Torres demana el testimoni d'Urdangarin o una prova cal·ligràfica que acrediti que una sèrie de firmes en documents de Nóos són del duc i no falses.

stats