Balears 03/09/2013

Luxemburg es nega a trametre al jutjat els 960.000 euros de Diego Torres

Les autoritats del Gran Ducat diuen que fins que no hi hagi sentència no faran la transferència

Efe
1 min

PalmaLes autoritats de Luxemburg han denegat al jutge que instrueix el cas Nóos, José Castro, fer una transferència als jutjats de Palma amb els doblers i valors d'un compte bancari de l'exsoci d'Iñaki Urdangarin, Diego Torres, en una entitat del país. Afirmen que no ho faran fins que no hi hagi sentència tot i que el compte corrent -amb devers 960.000 euros- ja està bloquejat per ordre del jutge, de manera que Torres no en pot treure els doblers.

El jutge ha notificat a les parts una comunicació del Ministeri de Justícia espanyol sobre l'última comissió rogatòria enviada a Luxemburg que explica que el fiscal general d'aquest país sol·licita "una ordre de decomís amb valor d'assumpte jutjat, acompanyada d'una sol·licitud de reconeixement i execució de sentència i no una simple sol·licitud de transferència de fons".

Castro havia demanat el juny, a través de l'esmentada comissió rogatòria, una transferència de saldo en efectiu o valors des del compte bancari d'una societat de Torres i la seva dona, Ana María Tejeiro, detectada per l'Agència Tributària a Luxemburg amb uns 960.000 euros, que havia quedat bloquejada també a petició seva al març de 2012. La transferència de saldo la demanava en relació amb la investigació de suposats delictes de malversació de doblers públics, prevaricació, frau a l'Administració, falsedat documental i blanqueig de capitals.

Torres va prestar declaració davant el jutge Castro el passat 16 de febrer sobre aquest compte bancari i va explicar que els seus fons procedeixen d'antics estalvis de la seva dona.

stats