El jutge veu indicis de desobediència dels autors del vídeo de la infanta

Els informes de la Policia Científica de conclouen que diversos dels plans que s'aprecien en la gravació del vídeo del dia de la declaració de la infanta Cristina van ser realitzats per la persona que ocupava la posició de Carvajal a la sala judicial

El jutge d'Instrucció número 11 de Palma ha donat per finalitzada la instrucció que investigava la gravació del vídeo de la compareixença judicial de la infanta Cristina el 8 de febrer, en el marc del Cas Nóos, i en el qual s'aprecia un possible delicte de desobediència per part dels presumptes autors.

Els acusats, els advocats Francisco Carvajal Jiménez i María del Carmen Jiménez López, haurien comès un presumpte delicte de desobediència, assenyala el jutge Manuel Penalva en el seu acte amb el qual imputa als acusats i ordena el pas a procediment abreujat.

En l'escrit ordena que es traslladi l'acte al Ministeri Fiscal i acusacions personades perquè sol·licitin l'obertura del judici oral o el sobreseïment de la causa.

El jutge assenyala que els informes de la Policia Científica de Madrid conclouen que diversos dels plans que s'aprecien en la gravació del vídeo del dia de la declaració de la infanta Cristina van ser realitzats per la persona que ocupava la posició de Carvajal a la sala judicial.

I altres dos plans van ser gravats per la persona que ocupava el lloc de Jiménez, que també hauria pogut fer altres recursos que s'aprecien al vídeo.

L'acte destaca que de les diligències instructores practicades es desprèn l'existència d'indicis de criminalitat contra els imputats en haver desobeït l'ordre del jutge del cas Nóos, José Castro, que havia prohibit expressament que qualsevol persona present a la sala de declaracions accedís amb dispositius electrònics que permetessin l'enregistrament d'imatges o so.