Castro demana a Hisenda informació de 8 empreses que van fer pagaments a Aizoon

La providència cita les empreses Altadis, Pernod Picard, Mixta Àfrica, Lagardere Ressources, Havas Sports , Seelinger i Comte, Acers Bergara i Motorpress Ibèrica

El jutge que instrueix el cas Nóos, José Castro, ha sol·licitat avui a l'Agència Tributària informació fiscal sobre vuit empreses que van fer pagaments a Aizoon, la immobiliària i consultora propietat d'Iñaki Urdangarin i la infanta Cristina.

Després de l'escrit presentat el passat 22 d'abril davant el jutjat per la defensa d'Urdangarin, que negava que el duc de Palma hagués comès delicte fiscal, el magistrat ha dictat avui una providència en la qual demana a Hisenda que l'informi sobre diversos aspectes en un termini que no excedeixi dels deu dies.

Urdangarin, imputat per presumpte frau a Hisenda el 2007 i 2008, ha negat en aquest escrit haver comès delicte fiscal i ha assegurat que, d'haver-hi alguna irregularitat en les seves declaracions de l'IRPF d'aquests dos anys, en cap cas arriba al llindar de 120.000 euros que determina l'existència de delicte.

La defensa d'Urdangarin va negar que els rendiments obtinguts per Aizoon fossin atribuïbles al duc de Palma a títol personal i va afegir que si fos així, el que s'hauria defraudat no arribaria a ser delicte perquè caldria deduir de la presumpta quantia fraudulenta les quantitats que el pagador hauria de haver retingut sobre aquests rendiments.

Segons Urdangarin, un dels pagadors, l'empresa Motorpress Ibèrica, va ser sotmesa a una inspecció i Hisenda no li va exigir cap retenció a compte de rendiments de treball del personal el 2008 ni tampoc no va sancionar l'empresa.

Després d'aquest escrit, Castro ha consultat avui a la delegació especial de Catalunya de l'Agència Estatal de l'Administració Tributària (AEAT) si ha de practicar "alguna correcció" en l'informe que va presentar sobre Urdangarin.

La providència cita les empreses Altadis, Pernod Picard, Mixta Àfrica, Lagardere Ressources, Havas Sports , Seelinger i Comte, Acers Bergara i Motorpress Ibèrica.

Castro consulta a Hisenda si aquests pagadors han practicat retencions o els han estat exigides per l'Agència Tributària. L'instructor també consulta si tot això "suposa algun tipus de variació" sobre l'informe presentat per Hisenda sobre Urdangarin i sobre les declaracions que van prestar davant del jutge tres funcionaris de l'AEAT.

El + vist

El + comentat