El Parlament torna a citar Matas i Nadal per al 20 de febrer

Manté la citació a Bárcenas per a dimecres i no resol què fer amb Florentino Pérez

La Comissió d'Investigació de Son Espases ha tornat a citar l'expresident del Govern Jaume Matas perquè comparegui el 20 de febrer, després que aquest dijous no ho hagi fet al·legant que es troba empresonat i que els problemes d'oïda que pateix li impedeixen desplaçar-se. També cita per al mateix dia l'exvicepresident del Consell i exdirigent de l'extinta UM Miquel Nadal, que tampoc no s'hi va presentar dimecres perquè un problema burocràtic va impossibilitar que sortís de la presó de Palma per fer-ho.

El Parlament manté la cita per al proper dimecres de l'extresorer del PP Luis Bárcenas, malgrat que aquest dijous el director de la presó de Soto del Real, en la qual es troba reclòs, ha advertit a la comissió que s'ha de demanar permís a l'Audiència Nacional perquè la compareixença de Bárcenas es faci efectiva ja que es troba en presó provisional preventiva. El seu advocat va plantejar la setmana passada que Bárcenas podria declarar per videoconferència.

En canvi, la mesa de la comissió no ha resolt si torna a citar el president del Reial Madrid i del grup constructor FCC, Florentino Pérez, després que tampoc no hagi comparegut aquest dijous al·legant que li era impossible. Els socialistes han instat el Parlament a actuar-hi perquè consideren que l'absència del constructor no està prou justificada.

Les compareixences a la Comissió d'Investigació es reprenen dimecres de la setmana vinent amb la citació de Bárcenas i de l'exconsellera de Salut Aina Castillo (PP), qui va provocar la investigació de la Fiscalia Anticorrupció en confessar una suposada manipulació en l'adjudicació de Son Espases. A banda de Bárcenas i Castillo, també estan cridats a declarar l'exgerent de l'IB-Salut, Sergio Beltrán, ara gerent de la CAEB, i dues de les propietàries del solar de Son Espases que el varen vendre a l'Ajuntament per fer l'hospital.

El + vist

El + comentat