Els ecologistes lamenten que el Consell mantingui la idea d'importar fems, encara que sigui de Balears

Expliquen que l'objectiu és reduir la incineració i demanen la revisió i modificació del contracte amb TIRME, concessionària de la incineradora

La plataforma No volem ser el femer d'Europa, que la legislatura passada va dur a terme una important campanya per intentar evitar la importació de residus per incinerar a Son Reus, lamenta els plans del Consell de Mallorca de substituir la importació de residus d'Itàlia i Irlanda pels residus d'Eivissa i Menorca. L'entitat ecologista considera que s'ha de reduir la incineració i que això implica una revisió o modificació del contracte amb la empresa incineradora.

Deixar d'importar residus d'altres països europeus per importar el fems d'Eivissa i Menorca va ser anunciat pel nou president del Consell, Miquel Ensenyat. No volem ser el femer d'Europa ho valora "molt positivament", però lamenta "que es continuï amb la idea d’importar i cremar residus no tractats, ja que l’augment de les tones a incinerar és incompatible amb l’objectiu prioritari de reduir la incineració a Mallorca", explica en un comunicat.

"Si les infraestructures estan sobredimensionades, cal cercar responsables de la mala gestió política i tancar el que no necessitam", expliquen. Per l'entitat, la solució requereix "la revisió i modificació de la relació contractual que regeix la concessió del servei públic de gestió de residus a l'empresa concessionària TIRME".

Per altra banda, demanen la continuïtat i la convocatòria per a aquest mes de juliol de la mesa específica en matèria de revisió normativa i contractual de la gestió de residus a Mallorca, en la qual tenen presència les entitats ecologistes que formen part de la Plataforma i que es va crear la legislatura passada amb l'objectiu concret d'abordar el contracte del Consell de Mallorca amb TIRME.

El + vist

El + comentat