El PP creu que Ensenyat "no està a l'alçada del seu càrrec"

El portaveu dels populars al Consell demana al president insular que demani perdó per les seves declaracions sobre els extremenys

El Partit Popular en el Consell de Mallorca ha presentat avui una moció per exigir al president de la institució insular, Miquel Ensenyat, que demani disculpes i rectifiqui els seus comentaris crítics sobre els extremenys en denunciar l'actual sistema de finançament autonòmic.

El portaveu del PP en el Consell, Maurici Rovira, ha dit en roda de premsa posterior a la comissió informativa que Ensenyat ha de disculpar-se perquè entén que "s'ha menyspreat als ciutadans d'una comunitat autònoma i ha donat una mala imatge de Mallorca". Ensenyat, en una entrevista amb el diari El Mundo, va declarar que els agricultors extremenys perceben ajudes "per estar en el bar", com a fonament al mal finançament que rep Balears i que "els nens a Extremadura, o en altres comunitats, van a escola amb la tablet, i aquí els nostres van amb les mateixes pinturetes de fa 30 anys".

Rovira, que ha qualificat aquestes paraules com a "sectàries, intransigents, radicals i extremistes", ha assenyalat que no són pròpies d'un president insular i per això, no pot presidir la institució durant quatre anys, "no està a l'alçada del seu càrrec", ha postil·lat. El portaveu ha assenyalat que el seu partit recolza la lluita per a una millora del finançament autonòmic, però ha afirmat que "es pot exigir un millor finançament sense insultar als ciutadans i, a més, sense aportar proves del que diu".

El + vist

El + comentat