La Gran Orquesta Republicana suspèn el seu concert a Fornalutx en protesta pel correbou

El grup havia de tocar al municipi aquest dissabte

"Hem decidit no actuar aquest dissabte a Fornalutx en solidaritat amb la protesta en contra del correbou que es du a terme a la localitat mallorquina". Aquest és el missatge que ha penjat al seu perfil de Facebook la Gran Orquesta Republicana a dos dies del concert que tenia previst al municipi de la Serra.

El grup explica que, "atès que els organitzadors són obertament partidaris del correbou i nosaltres obertament oposats, hem decidit suspendre l'actuació per evitar una situació incòmoda". "Demanam disculpes a l'organitzador per avisar-lo amb tan poc marge; ens hauria agradat fer-ho d'una altra manera, però fins que uns companys no ens han comentat la situació, no ho hem reflexionat. Lamentam no haver avisat abans", prossegueix la nota que han difós per les xarxes. "Esperam poder actuar aviat en un Fornalutx lliure de maltractament animal", conclouen.

Cal recordar que el passat dia 4 la Guàrdia Civil va detenir una jove activista que protestava pel correbou de Fornalutx coincidint amb la celebració. Els animalistes es convocaren mitjançant les xarxes socials i apel·laven a la desobediència per dur endavant una acció no violenta per impedir el tradicional correbou al poble i que fou dissolta per agents de la Guàrdia Civil.

El + vist

El + comentat