Cas Can Domenge
Balears 06/07/2013

L'intermediari de la comissió de Can Domenge admet que va fer de "correu" per a Bartomeu Vicens

Miquel Llinàs va declarar anit a la policia arran del suborn en la venda dels terrenys del Consell de Mallorca

Jaume Perelló
2 min

PalmaA darrera hora d'ahir, Miquel Llinàs, conegut a Campos com "Cameta", va declarar de manera voluntària davant la policia judicial pel que ja es pot considerar la segona part de la investigació del Cas Can domenge, la que fa referència al pressumpte suborn.

Segons fonts properes al cas, Llinàs va confirmar anit que havia recollit doblers en efectiu per indicacions del que va ser conseller de Territori del Consell de Mallorca, Bartomeu Vicens. Una vegada tenia els doblers, els va lliurar al mateix Vicens. Les seves declaracions davant la Policia no serviren per saber quin va ser el recorregut de la pressumpta comissió procedent de Sacresa, ja que Miquel Llinàs digué que una vegada hagué entregat els doblers, ja no en va tornar saber res.

Aquesta declaració confirma, en tot cas, les confessions de Bartomeu Vicens respecte a que hi hagué un intermediari a l'hora de recollir el suborn procedent de l'adjudicatària de Can Domenge.

No queda clar en la declaració de Miquel Llinàs quin hauria estat el paper de Nadal, tot i que segons Vicens va ser la persona que va dur tota la negociació amb Sacresa. L'intermediari va insistir que ell tot ho havia parlat amb Bartomeu Vicens.

El cas can Domenge ha quedat repartit en dues peces judicials, una vegada que Bartomeu Vicens va decidir confessar el suborn. Com que la investigació dels delictes de frau a l'Administració i negociacions prohibides ja estava a punt d'arribar a la vista oral, es va decidir per part de l'Audiència iniciar el judici. Fins i tot en les qüestions prèvies, el Tribunal considerà més apropiat jutjar aquesta primera part, obviant les referències al suborn, que es troben en aquests moments en fase inicial pel que fa la seva investigació.

Es pot aventurar que després de la declaració de Miquel Llinàs, la fiscalia anticorrupció proposarà una sèrie de diligències per tal d'esclarir el recorregut dels quatre milions d'euros, els beneficiaris, i la destinació final dels doblers.

stats