L'OBSERVATORI

La Policia Local necessita que algú hi posi pau i seny

A aquestes altures de la investigació, s'ha d'exigir al nou govern de Cort contundència i que restitueixi el bon nom del cos

 

La situació de la Policia Local de Palma, amb comandaments, agents i excàrrecs polítics de seguretat imputats, és una de les “patates calentes” que més pot cremar el nou govern de Cort si no s'actua amb contundència. De moment, sembla que la regidora de l'àrea de Seguretat, Angélica Pastor, ha començat amb fermesa. Però cal que no sigui una posada en escena. Ha de ser just l'inici d'una gestió clara, transparent i contundent. A aquestes altures de la investigació, amb les actuacions que han sortit a la llum (que mostren una absoluta connivència entre determinats policies i empresaris, amb favors sexuals a polítics per rematar-ho), just hi pot haver una resposta: determinació per retornar el bon nom a la Policia Local, que l'actuació d'un grup, massa nombrós, ha embrutat. La Policia Local necessita que algú hi posi pau i tenir algú al capdavant que no estigui contaminat per l'enrabiat clima de confrontació interna que s'ha viscut arran de la investigació judicial oberta per poder apartar-ne sense dubtar-ho les males herbes que allà han crescut.

La feina a fer –a banda de la investigació judicial en curs– no és poca. Convindrà que el nou govern aclareixi aviat amb què han quedat aquelles mesures que anuncià l'exbatle Isern (PP) quan es produïren les primeres detencions, com ara la revisió de totes les proves selectives a la policia, entre d'altres. I també hem d'exigir al nou govern que no defugi la responsabilitat d'acció com ho va fer l'anterior equip de govern. Isern arribà a admetre la “incapacitat” per aturar la corrupció a la Policia Local i afirmà que era "un problema enquistat des de fa anys a la Policia Local", localitzat al GAP (Grup d'Actuació Preventiva) i que no era "ni puntual ni recent". I això li bastà per mirar cap a l'altre costat.

Així no s'aborden els problemes, que han posat injustament la Policia Local sota sospita. Clar que l'anterior batle ho consentí en acabar el mandat amb el seu regidor de Seguretat Ciutadana, Guillermo Navarro, imputat.

Més continguts de

El + vist

El + comentat