PALMA

Cort recula i ara valida que es tramiti l'ampliació del port del Molinar

El govern d'Isern retira la proposta consensuada en comissió per exigir a l'Autoritat Portuària la "immediata paralització" del projecte i l'oposició l'acusa de fer-ho per la pressió de la direcció del PP de Palma

L'equip de govern del PP a Cort ha reculat respecte de l'acord consensuat amb l'oposició per exigir a l'Autoritat Portuària "la immediata paralització de la tramitació del projecte d'ampliació del port del Molinar". Tot i el compromís adquirit la setmana passada en la comissió prèvia pel tinent de batle d'Urbanisme, Jesús Valls, i així constà en l'acta i apareixia en l'ordre del dia del ple d'aquest dijous, el PP ha aprovat finalment en solitari una proposta alternativa en què just s'insta l'Autoritat Portuària a "tenir en compte els informes municipals i els acords de ple sobre el projecte [...] per a la viabilitat de la tramitació".

El canvi de posició política de l'equip de govern ha estat durament criticat pels grups de l'oposició, PSOE i MÉS, que han vist en aquest fet les pressions de la direcció del PP de Palma, que es mostra favorable al projecte de Cort malgrat els emperons que hi han manifestat en el darrer any el batle Mateu Isern i alguns membres del seu equip de govern més allunyats de la direcció del partit, com el mateix Valls. El president del club marítim del Molinar i promotor del projecte, Rafel Vallespir, és membre de la direcció del PP de Palma.

Tant Yolanda Garví (PSOE) com Antoni Verger (MÉS) han instat Valls a explicar el seu canvi de posicionament. "Aquesta proposta alternativa, no l'ha escrita vostè", li ha dit Garví, apuntant que la que s'ha aprovat finalment "és la que volen el partit i el senyor Gijón", amb referència al tinent de batle i secretari general del PP de Palma. Verger ha instat el responsable d'Urbanisme a dir "per què ha fet anques enrere" sobre aquesta qüestió i si la rectificació de l'equip de govern respon a "un contraatac dels rodriguistes", referint-se a la direcció del partit que presideix José María Rodríguez.

Malgrat els requeriments de l'oposició, Valls just s'ha centrat a defensar la proposta alternativa que finalment ha presentat i aprovat l'equip de govern, sense entrar en els motius de la rectificació. "La proposta no fa sinó fer valer el contingut de tota la informació municipal sobre l'expedient que es tramita", ha dit, i ha argumentat que el posicionament de Cort "ja va quedar definit en  l'informe realitzat per la comissió tècnica municipal, que s'ha remès a l'Autoritat Portuària". Per al responsable d'Urbanisme, la posició de l'equip de govern és "clara, nítida i indubtable".

Valls no volia "donar el titular" a l'oposició

Això no ha convençut els representants de l'oposició, que han considerat que, més enllà de les deficiències sobre el projecte que assenyala l'informe de la comissió tècnica, l'Ajuntament de Palma ha de tenir "una posició política clara" per oposar-se al projecte del port del Molinar perquè ara mateix res no impedeix que l'Autoritat Portuària acabi aprovant-lo.

El tinent de batle d'Urbanisme, Jesús Valls, va acceptar això la setmana passada en la comissió municipal prèvia al ple. Després de debatre la moció conjunta presentada per MÉS i el PSOE, Valls proposà una transacció amb un articulat semblant al que finalment s'ha aprovat. Els representants de l'oposició l'advertiren que no ho acceptaven, a la qual cosa el tinent de batle d'Urbanisme respongué que no pensava "donar-los el titular" que el PP no s'oposava al projecte. Per això acabà acceptant el text consensuat per exigir la "paralització immediata" del projecte.

Més continguts de