ARA DIUEN QUE...

Cort es veu el mateix dia amb el Mallorca i el Balears

MÉS rebrà ofertes de Podem i d'El PI per a les generals

Els nous responsables de l'Ajuntament de Palma han volgut quedar bé amb tothom i el mateix dia s'han trobat amb els dirigents del Reial Mallora i de l'Atlètic Balears. Els primers, amb el president Utz Claassen al capdavant, han acudit a l'Ajuntament i s'han reunit amb el batle, José Hila, i els tinents de batle Toni Noguera i Susanna Moll. Tots tres han acudit després a Son Malferit per entrevistar-se amb els representants del Balears el mateix dia que el primer equip començava la pretemporada.

Podem plantejarà a MÉS l'opció de presentar-se junts de cara a les generals que previsiblement es faran al novembre. Però l'oferta de Podem no serà la única que podria acabar rebent la formació ecosobiranista perquè hi ha dirigents d'El Pi que són favorables a una confluència amb ells en aquests comicis. Des d'aquestes formacions es considera que s'obre una oportunitat clara per a que aquestes forces puguin obtenir representació en aquestes generals.

El creixement del número de grups polítics a les principals institucions està provocant un increment de la despesa en assessors, sous de dedicació plena o assignacions econòmiques perquè, malgrat que el número de representants és el mateix, hi ha un fixe per grup que fa augmentar la despesa. Així ha passat al Parlament (on s'ha passat de tres a set grups) i ara també al Consell de Mallorca (on han entrat tres grups nous). Al Consell l'increment de despesa provocat per aquest fet no es compensa amb la reducció d'assessors de l'equip de govern.

La nova gerent d'EMAYA, Imma Mayol, es va casar aquest dissabte a Can Alcover amb l'exlíder d'Iniciativa, Joan Saura, després d'anys de convivència en parella.