L'Oficina Antidesnonaments de Palma obrirà el 27 de juliol

Aquesta oficina donarà suport jurídic, social i econòmic a aquells ciutadans que ho requereixin

L'Ajuntament de Palma obre el proper 27 de juliol l'Oficina Antidesnonaments amb l'objectiu de prevenir i evitar els desnonaments a la ciutat, ha anunciat avui el regidor d'Urbanisme i Habitatge, Antoni Noguera.

Aquesta oficina donarà suport jurídic, social i econòmic a aquells ciutadans que ho requereixin. Noguera ha presentat en roda de premsa aquesta iniciativa després que ahir fos aprovada en junta de govern amb la missió, ha dit, de "plantar cara a un dels drames més durs que sofreix la ciutat".

El projecte, vinculat al Patronat d'Habitatge i a l'àrea de Benestar Social i Habitatge Digne, es durà endavant en dues fases. La primera consisteix a obrir l'oficina en la qual es facilitarà informació jurídica, recursos d'atenció i alternatives d'habitatge en cas de desnonament. A part, el Consistori pretén establir un conveni amb les entitats jurídiques per tenir una marge de temps necessari per prevenir els desnonaments.

La segona fase del projecte se centra a prestar ajudes al ciutadans per fer front als pagaments del lloguer o que es trobin en situació d'insolvència. Noguera ha explicat que el Consistori actuarà d'intermediari entre els inquilins que no puguin fer front als pagaments del lloguer i els propietaris de l'habitatge arrendat.

Així mateix, es crearà la mesa d'Habitatge, que inclou els moviments socials, entitats financeres i l'administració pública amb l'objectiu que l'Institut Balear d'Habitatge (IBAVI) i Patronal d'Habitatge facin una política d'habitatge conjunt. L'equip humà estarà format per dos tècnics d'administració general, llicenciats en dret; dos treballadors socials, que donaran resposta a la problemàtica social, i un auxiliar administratiu.

L'oficina està situada al carrer Ferreries, 10 i romandrà oberta de dilluns a divendres al matí, i els dimarts i dijous a l'horabaixa.

El + vist

El + comentat