EDITORIAL

La crisi del PP es tanca en fals

L'aposta per Vidal com a president interí no resol un dels orígens del conflicte: les candidatures a les generals

El PP balear tancarà aparentment la seva crisi interna situant com a president interí del partit Miquel Vidal. Els populars hauran fet la volta durant gairebé dos mesos per arribar allà on eren l'endemà de les eleccions, sense importar-los l'exposició pública de desgast a què han sotmès el seu partit. La solució transitòria de Vidal era, a primer cop d'ull, el camí més fàcil i curt. Però si no s'ha optat per Vidal des del primer moment és perquè, en realitat, el problema no era tant qui havia de ser el president interí sinó els interessos que hi havia en els sectors enfrontats per formar les candidatures a les properes eleccions generals.

En aquests dos mesos s'ha transmès la sensació que l'exbatle de Palma Mateu Isern vol ser el candidat a les generals i que el president del PP de Palma, José María Rodríguez, considera que hi ha candidats millors, com per exemple el regidor Álvaro Gijón. Les hipoteques dels candidats que optaven a la presidència interina al final els ha acabat apartant del procés. Però com que la qüestió de les generals no s'ha resolt amb la designació de Vidal com a president interí, és previsible que en el moment que s'hagi d'obrir aquest debat es torni a fer evident la divisió interna que s'ha visualitzat darrerament en el partit.

En aquests dos mesos, el PP balear ha oferit una imatge preocupant, sobretot perquè es tracta del principal partit de les Balears. Ha mostrat poca maduresa, poca capacitat de gestionar i pair uns mals resultats electorals. S'ha vist un expresident del Govern que s'aferrava al poder que li quedava i que li costava molt deixar la presidència del partit. S'ha vist un enfrontament dur entre sectors que fins a les eleccions no havien obert la boca i que ara semblaven disposats a gairebé tot per aconseguir el poc poder que quedava. I s'ha demostrat que qui comanda és Génova.

La intervenció de la direcció estatal del PP ha estat determinant per fer dimitir Bauzá com a president del partit i per situar de manera interina en el seu lloc Miquel Vidal. Génova ha optat per evitar un mal major, la divisió del partit i l'enfonsament de la seva imatge pública. I ha optat també per no solucionar el problema que genera l'enfrontament sinó més aviat per ajornar-lo i guanyar temps fins que arribi el moment de discutir la confecció de les candidatures a les generals.