Economia
Balears 22/05/2013

Bauzá: "El problema de Balears és el finançament autonòmic"

El president diu que és opac, interpretable i gens transparent

ARA Balears/EFE
1 min

PalmaEl president, José Ramón Bauzá, ha dit avui que "el problema" econòmic de les Illes Balears "no és el dèficit, és el sistema de finançament" autonòmic, que cal canviar-lo "ràpida i inexcusablement". Ha insistit que ho defensaria davant tota institució "de qualsevol color polític", en una intervenció a un acte, a Palma, convocat per l'associació Gran Empresa Bussiness Club.

Segons que ha reconegut el president, tot i que superar el dèficit heretat ha costat molt d'esforç, l'autèntic llast per a les arques públiques és un model de finançament autonòmic "opac, interpretable i gens transparent" que els ciutadans no poden continuar patint. Bauzá, que no ha explicat com pensa canviar aquest model ni quin nou sistema concret proposa, també ha dit que vol atenuar els perjudicis que els nous imposts als envasos, als cotxes de lloguer i als grans comerços causaran a l'activitat econòmica, encara que ha demanat comprensió als afectats per arribar a un acord.

"La reforma fiscal es va escriure en un moment molt delicat", ha admès el president, qui també ha dit que confia que la negociació oberta pels nous consellers d'Hisenda, José Vicente Marí, i Economia, Joaquín García, i els representants de les empreses permeti arribar a un acord. Cal tenir en compte, però, que els dos consellers ja feien feina a la cartera quan la dirigia Pep Ignasi Aguiló, l'anterior conseller.

stats