EDITORIAL

La posició balear amb els refugiats retrata Rajoy

Balears demostra ser una societat solidària, capaç d'estar a l'alçada d'una tragèdia de grans magnituds

La posició adoptada pel Govern, pels consells insulars i per cada vegada més ajuntaments de les Illes, oferint-se a acollir refugiats que escapen dels seus països en guerra, retrata el govern central, que fins ara només s'havia mostrat disposat a fer-se càrrec d'una reduïda quota de refugiats. La disposició de les institucions de les Illes, juntament amb la pressió feta per altres ajuntaments importants com el de Barcelona i Madrid o per mandataris europeus com Angela Merkel, provocarà previsiblement que l'Estat assumeixi un paper més rellevant en la crisi migratòria que està trasbalsant les consciències de bona part de la societat europea.

Balears demostra, amb la passa que fan les seves institucions però també molts de ciutadans, que aquesta és una societat solidària, capaç d'estar a l'alçada davant una tragèdia de grans magnituds com la que estan patint centenars de milers de persones. La tragèdia, però, també posa de manifest una certa hipocresia de bona part de la societat europea, que ha mirat a un altre costat quan els immigrants arribaven a les costes mediterrànies i, des de fa anys, morien en l'intent, i sembla descobrir ara la situació, quan el problema ja és d'una dimensió brutal.

Convindria que l'exercici de preocupar-se per la situació dels altres es posàs en pràctica més sovint. Convindria que, una vegada la societat balear ha mostrat la seva disposició, les coses es facin bé. I convindria, sobretot, que tota la xarxa que es teixeixi ara per afrontar aquesta crisi humanitària no caigui després en l'oblit i es puguin mantenir, en el futur, mecanismes no només per combatre situacions d'aquesta índole sinó sobretot per prevenir-les.

El + vist

El + comentat